Neem een keukenmachine met messen. Pel de sjalotjes en knoflook, schil de gember. Snijd ze grof en doe ze in de keukenmachine met de sambal, cashewnoten en specerijen. Maal tot een pasta. Dit duurt wel eventjes.
Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3 x 3 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en braad de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak een paar minuten om.
Voeg de kokosmelk en santen (kokoscrème) toe en breng aan de kook.
Schil met een dunschiller een paar stukken van de limoenschil en kneus de citroengras flink. Doe beiden in de pan.
Draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Zet hem in de oven.
Check na 5 uur of het vlees zacht is. Je zou het met een lepel moeten kunnen snijden! Zo niet, check na een uur nog even etc.
Kook lekkere jasmijnrijst en serveer de beef rendang met het sap van de limoen en de rijst.
Notities
Tip: De beef rendang is de volgende dag nóg lekkerder!