Feestelijke Zalmkrans met Zalmmousse en Gravlax
Dit feestelijke recept voor een zalmkrans is een geweldige manier om gerookte zalm te serveren. Lekker met zuurdesembrood, boter en frisse citroenmayonaise.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
- 400 gram koudgerookte zalm in plakken
- 100 gram gravad lax
- 100 gram zalmsalade gekocht, van goeie kwaliteit
- postelein blaadjes of waterkers of veldsla
- 1/4 komkommer in plakjes
- verse peterselie
- zwarte peper
- 1 citroen in partjes
- 150 ml mayonaise
Neem een groot rond bord of een mooie snijplank en arrangeer de posteleinblaadjes (of slablaadjes) en komkommerschijfjes in een cirkel.
Snijd de plakken gerookte zalm in de lengte door midden zodat je lange, smalle plakjes krijgt. Rol deze op zodat het op roosjes lijkt. Plaats deze her en der op de slabladeren.
Neem een kleine ijsschep en schep bolletjes zalmsalade op de zalmkrans.
Snijd de gravlax een beetje uit de losse pols in stukjes en drapeer ze Ć la Jamie Oliver tussen de zalmrozetten en salade bolletjes.
Snijd de citroenen in partjes en plaats die her en der in de krans
Maak de krans af door versgemalen zwarte peper over het geheel te strooien.
Maak citroenmayonaise (mayo met citroensap) en serveer in een mooi kommetje er bij.