Glutenvrije Notencake met Chocola & Banaan
Een heerlijke, smeuïge cake met lekker veel banaan en chocoladestukjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
- 2 el kokosolie gesmolten
- 6 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram pure chocola
- 175 gram notenpasta of pindakaas
- 3 el honing of ahornsiroop
- 200 gram glutenvrije meelmix of regulier meel
- ½ el bakpoeder
- snuf zout
- 50 gram ongezouten gemengde noten gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zet apart.
Neem de keukenmachine met een grove garde en doe hier de bananen in. Roer even door zodat ze geprakt zijn.
Hak de chocola fijn. Doe dit met de eieren, de kokosolie, de honing en de notenpasta in de mengkom en roer weer even goed door.
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: het meel, de bakpoeder en het zout. Roer goed door.
Stort het beslag in de cakevorm en bestrooi met de noten.
Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uit komen.
Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem er uit haalt.