Op een dag was het weer eens zo ver: Te veel fruit gekocht dat niet op ging. Tijd om een lekkere cake te bakken, dacht ik zo! Deze glutenvrije notencake met chocola en banaan was erg makkelijk om te maken, smaakte fan-tas-ties en vriest ook nog eens mooi in. Dus heb je een hoop bananen in je vriezer liggen? Maak dan een dubbele portie van dit recept en vries de andere cake in voor later.
Online Groenten en Fruit bestellen
Ik bestel op dit moment mijn groenten en fruit bij Hofweb die het dan komt brengen. Combineer een kerstvakantie (lees: iedereen weer hele dagen thuis), leuke schrijfklussen, een peuter en een man die vaak voor werk onderweg is en fatsoenlijk boodschappen doen schiet er vaak bij in.
Online boodschappen doen dus. Ik kan het echt van harte aanbevelen. Vroeger had ik een hekel aan ‘die moeders’ op het schoolplein die eindeloos bleven proclameren hoe druk ze waren. Nu ben ik blij dat ik (voorlopig) niet meer op een schoolplein sta, want dan zou ik ‘die moeder’ zijn 🙂 Maar manlief zegt altijd dat ik slimmer moet werken, niet harder. Vanwege de peuter ben ik ’s avonds bekaf en ’s morgens direct volop in de weer. Dus mijn werk moet ik gewoon overdag doen. Tussen de bedrijven door kan ik dan een online winkelwagentje vullen, afrekenen en min of meer vergeten dat ik boodschappen heb gedaan. En dat dus in veel minder tijd dan het zou kosten om naar de winkel toe te gaan.
Glutenvrije Notencake met Chocola en Banaan
Maar goed, ik was dus iets te enthousiast geweest toen ik besloot dat die aanbieding van overrijpe bananen een goed idee was. Gelukkig zijn we hier gek op bananen, dus het komt heus wel op. Deze glutenvrije notencake is daar getuige van!
Ik maakte deze cake glutenvrij omdat mij dat het beste bevalt. Check dan mijn geweldige – al zeg ik het zelf… – glutenvrije meelmix. Is glutenvrij voor jou niet per sé nodig? Vervang het dan 1 op 1 door spelt- of tarwemeel. Kies voor volkoren voor iets meer voedingswaarde. Ga voor bloem als je die echt caketextuur wilt.
Glutenvrije Notencake met Chocola & Banaan
Equipment
- Cakeblik
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 2 el kokosolie gesmolten
- 6 rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram pure chocola
- 175 gram notenpasta of pindakaas
- 3 el honing of ahornsiroop
- 200 gram glutenvrije meelmix of regulier meel
- ½ el bakpoeder
- snuf zout
- 50 gram ongezouten gemengde noten gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zet apart.
- Neem de keukenmachine met een grove garde en doe hier de bananen in. Roer even door zodat ze geprakt zijn.
- Hak de chocola fijn. Doe dit met de eieren, de kokosolie, de honing en de notenpasta in de mengkom en roer weer even goed door.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: het meel, de bakpoeder en het zout. Roer goed door.
- Stort het beslag in de cakevorm en bestrooi met de noten.
- Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uit komen.
- Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem er uit haalt.