Glutenvrije Notencake met Chocola en Banaan

Op een dag was het weer eens zo ver: Te veel fruit gekocht dat niet op ging. Tijd om een lekkere cake te bakken, dacht ik zo! Deze glutenvrije notencake met chocola en banaan was erg makkelijk om te maken, smaakte fan-tas-ties en vriest ook nog eens mooi in. Dus heb je een hoop bananen in je vriezer liggen? Maak dan een dubbele portie van dit recept en vries de andere cake in voor later.

Glutenvrije Notencake

Online Groenten en Fruit bestellen

Ik bestel op dit moment mijn groenten en fruit bij Hofweb die het dan komt brengen. Combineer een kerstvakantie (lees: iedereen weer hele dagen thuis), leuke schrijfklussen, een peuter en een man die vaak voor werk onderweg is en fatsoenlijk boodschappen doen schiet er vaak bij in.

Online boodschappen doen dus. Ik kan het echt van harte aanbevelen. Vroeger had ik een hekel aan ‘die moeders’ op het schoolplein die eindeloos bleven proclameren hoe druk ze waren. Nu ben ik blij dat ik (voorlopig) niet meer op een schoolplein sta, want dan zou ik ‘die moeder’ zijn 🙂 Maar manlief zegt altijd dat ik slimmer moet werken, niet harder. Vanwege de peuter ben ik ’s avonds bekaf en ’s morgens direct volop in de weer. Dus mijn werk moet ik gewoon overdag doen. Tussen de bedrijven door kan ik dan een online winkelwagentje vullen, afrekenen en min of meer vergeten dat ik boodschappen heb gedaan. En dat dus in veel minder tijd dan het zou kosten om naar de winkel toe te gaan.

Glutenvrije Notencake met Chocola en Banaan

Maar goed, ik was dus iets te enthousiast geweest toen ik besloot dat die aanbieding van overrijpe bananen een goed idee was. Gelukkig zijn we hier gek op bananen, dus het komt heus wel op. Deze glutenvrije notencake is daar getuige van!

Ik maakte deze cake glutenvrij omdat mij dat het beste bevalt. Check dan mijn geweldige – al zeg ik het zelf… – glutenvrije meelmix. Is glutenvrij voor jou niet per sé nodig? Vervang het dan 1 op 1 door spelt- of tarwemeel. Kies voor volkoren voor iets meer voedingswaarde. Ga voor bloem als je die echt caketextuur wilt.

Glutenvrije Notencake

Glutenvrije Notencake met Chocola & Banaan

Een heerlijke, smeuïge cake met lekker veel banaan en chocoladestukjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 16 porties

Equipment

  • Cakeblik
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 6 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocola
  • 175 gram notenpasta of pindakaas
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 200 gram glutenvrije meelmix of regulier meel
  • ½ el bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram ongezouten gemengde noten gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. Zet apart.
  • Neem de keukenmachine met een grove garde en doe hier de bananen in. Roer even door zodat ze geprakt zijn.
  • Hak de chocola fijn. Doe dit met de eieren, de kokosolie, de honing en de notenpasta in de mengkom en roer weer even goed door.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe: het meel, de bakpoeder en het zout. Roer goed door.
  • Stort het beslag in de cakevorm en bestrooi met de noten.
  • Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uit komen.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm voordat je hem er uit haalt.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »
karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »