Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten)
Lekker knapperige pepernoten zonder gluten of geraffineerde suiker!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Feestrecept, Koek en Gebak
Keuken
Nederlands
Porties
20
pepernoten
Ingrediënten
100
gram
glutenvrij meel
100
gram
amandelmeel
60
gram
boter
gesmolten
3
el
melk
plantaardig of van een koe
75
gram
kokosbloesemsuiker
1
el
melasse
½
tl
zout
½
tl
bakpoeder
2
tl
speculaaskruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 150˚ en doe een vel bakpapier op een bakplaat.
Neem een kom en meng hier alle ingrediënten in tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
Draai hier balletjes van ongeveer 1 cm doorsnee van en leg die op de bakplaat.
Druk ze een beetje plat zodat ze allemaal ongeveer dezelfde hoogte hebben.
Bak de pepernoten in 25 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte trommel doet.
Notities
Melasse, kokosbloesemsuiker en amandelmeel koop ik bij Holland&Barrett of AH. Speculaaskruiden koop ik in
een grote bus van 130 gram bij Van Beekum Specerijen
.