Ga terug
Glutenvrije Pepernoten

Glutenvrije Pepernoten (Kruidnoten)

Lekker knapperige pepernoten zonder gluten of geraffineerde suiker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Feestrecept, Koek en Gebak
Keuken Nederlands
Porties 20 pepernoten

Ingrediënten
  

  • 100 gram glutenvrij meel
  • 100 gram amandelmeel
  • 60 gram boter gesmolten
  • 3 el melk plantaardig of van een koe
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 el melasse
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150˚ en doe een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Neem een kom en meng hier alle ingrediënten in tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
  • Draai hier balletjes van ongeveer 1 cm doorsnee van en leg die op de bakplaat.
  • Druk ze een beetje plat zodat ze allemaal ongeveer dezelfde hoogte hebben.
  • Bak de pepernoten in 25 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte trommel doet.

Notities

Melasse, kokosbloesemsuiker en amandelmeel koop ik bij Holland&Barrett of AH. Speculaaskruiden koop ik in een grote bus van 130 gram bij Van Beekum Specerijen.