Ga terug
Scotch Eggs

Glutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei)

Een goed vullende 'snack' die typisch Engels is. Met liefde gemaakt voor mijn lief.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Keuken Engels
Porties 6 porties

Ingrediƫnten
  

  • 6 eieren
  • 500 gram gehakt
  • 25 gram verse bieslook
  • 1 ui geraspt
  • nootmuskaat
  • 1 el mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • boekweitmeel om de eieren in te rollen
  • 100 gram paneermeel glutenvrij of regulier

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Wil je frituren? Zet dan de frituurpan aan, ook op 180 graden.
  • Kook de zes eieren in 7 minuten. Spoel ze af en zet even apart.
  • Meng het gehakt met fijngehakte bieslook, geraspte ui, de mosterd, lekker wat nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Voeg wat boekweitmeel toe zodat het gehakt samenhangend blijft.
  • Pel de eieren en rol ze in het boekweitmeel zodat het gehakt beter blijft plakken.
  • Verdeel het gehakt in zes gelijke stukken en druk die plat met natte handen.
  • Vouw het gehakt om een ei. Maak je handen wat nat om het gehakt goed rondom het ei te krijgen.
  • Rol de Scotch eggs beurtelings eerst in boekweitmeel, daarna in losgeklopt ei en vervolgens in de paneermeel.
  • Leg de Scotch eggs in een ovenschaal en zet in de oven.
  • Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Check na 20 minuten of ze al niet zo ver zijn. Zo niet, check dan elke vijf minuten daarna.
  • Serveer ze met mosterd, zure groenten en eventueel salade.