Ga terug
Goulash van Stoofvlees

Goulash met Stoofvlees op de Barbecue

Een smakelijke goulash met riblappen gegaard in een gietijzeren pan.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Avondeten
Keuken Hongaars

Equipment

  • Gietijzeren pan of zware pan om in te stoven.

Ingrediënten
  

  • 400 gram riblappen of sukadelappen
  • 3 flinke uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 paprika's
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 blik tomatenblokjes of 400 gram verse tomaten
  • 1 blik water of 400 ml water
  • 1 tl komijn
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • ½ tl cacaopoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Snipper de uien, plet de knoflook en snijd de paprika's in reepjes.
  • Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en verhit ondertussen de olijfolie in de pan.
  • Bak de blokjes vlees aan totdat ze rondom bruin zijn. Haal uit de pan en voeg meer olijfolie toe.
  • Bak de uien, paprika en knoflook tot de ui glazig wordt.
  • Voeg het vlees weer toe en strooi de specerijen, cacao en laurierblaadjes er over. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de tomatenblokjes en het water er bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag of zet de pan op de rand van de barbecue. Doe de deksel op de pan en laat een uurtje zachtjes pruttelen.
  • Roer de goulash na een uurtje goed door en check of het niet droog kookt. Voeg anders nog wat water en een klein beetje zout toe.
  • Laat nog 45 minuten lekker z'n ding doen. Check na de tijd of het vlees gaar is. Zo niet, laat dan nog een kwartiertje staan.
  • Breng voor het serveren op smaak met nog wat zout en peper, wat citroensap of verse koriander.
  • Serveer met rijst.
Trefwoord Barbecue