Dep de zalm droog en bestrooi met een beetje zout.
Meng de kruiden en specerijen door elkaar en schenk er genoeg olijfolie in dat alles onder staat.
Doe de zalm in de kom en meng alles goed.
Laat dit 1 uur marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de aardappelsalade door de aardappeltjes gaar te koken in gezouten water. Laat afkoelen en roer de crème fraîche met de munt, komijn en zout en peper naar smaak door de aardappeltjes. Zet in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.
Als je klaar bent om te barbecueën, maak je de schotel klaar: snijd barbecue-vriendelijke groentes als champignons, paprika, courgette, aubergine of mais in stukken en leg die in de ovenschotel. Bestrooi met zout.
Leg de zalm hier bovenop en schenk achtergebleven marinade over de groentes.
Zet de ovenschotel op de barbecue en dek af met aluminiumfolie. Bak het in 15 minuten gaar en haal dan de aluminiumfolie er af en grill nog even kort.
Serveer met de aardappelsalade, verse sla en extra citroen.
Eet smakelijk!
Notities
Maak je dit liever in de oven? Verwarm deze dan voor op 220˚ graden en bak de vis en groenten in een krap half uurtje gaar.