Ga terug
kokosyoghurt

Kokosyoghurt uit de Yoghurtmaker zonder suiker

Heerlijke lactosevrije kokosyoghurt die je heel eenvoudig zelf maakt met behulp van een yoghurtmaker en minimale toevoegingen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 1 liter kokosmelk met zo min mogelijk toevoegingen
  • 4 probiotica capsules
  • 1 el gelatine
  • 1 tl xanthaangom als je geen gelatine wilt gebruiken

Instructies
 

  • Schenk de kokosmelk in een pan met de gelatine en breng aan de kook.
  • Laat even zachtjes koken terwijl je de yoghurtmaker klaarzet.
  • Draai het vuur uit en laat de kokosyoghurt afkoelen tot 42 graden.
  • Voeg de inhoud van de probiotica capsules toe aan de kokosmelk en roer goed door.
  • Schenk het in de yoghurtmaker en laat hem 24 uur z'n werk doen.
  • Check na 24 uur of de kokosyoghurt zuur en dik is. Zo niet, laat dan nog weer 12 - 24 uur in de yoghurtmachine fermenteren. Check af en toe of het klaar is.
  • Als de kokosyoghurt klaar is, schenk je hem over in schone glazen potten die je vervolgens in de koelkast zet.
  • Na 4 uur is de kokosyoghurt klaar om te eten.