2sneetjes witbroodglutenvrij als dat je voorkeur heeft
scheutje melk
1ei
¼tlgemalen piment
¼tlgemalen nootmuskaat
1tlblaadjes tijm
½tlgehakte rozemarijnblaadjes
¼tlgemberpoeder
½tlWorcestershire sauce
1tlgrove mosterd
paneermeel of boekweitmeel
50gramboterom in te bakken
olijfolieom in te bakken
zout en pepernaar smaak
Instructies
Smelt de boter met de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui totdat hij glazig is en lekker ruikt. Leg de ui apart en draai het vuur laag.
Week de plakjes brood in een beetje melk en knijp ze goed uit.
Meng alle ingrediënten behalve de paneermeel door elkaar en kneed het goed door. Je mag geen brood meer zien, dan is het goed gemengd.
Verdeel het mengsel in vier stukken en draai daar gelijke ballen van.
Rol de gehaktballen door de paneermeel of boekweitmeel en leg ze voorzichtig in de pan.
Draai het vuur op en bak ze rondom goudbruin.
Wil je een knapperig korstje? Draai het vuur dan laag en zet de deksel schuin op de pan.
Liever een zachte gehaktbal? Doe een scheutje water in de pan, draai het vuur laag en doe het deksel recht op de pan.
Braad de gehaktballen in ongeveer 20 minuten gaar.
Jus maak je door de gehaktballen uit de pan te halen, een beetje extra boter of olijfolie in de pan te doen met water en het vuur middelhoog te draaien. Terwijl het water kookt, schraap je met een spatel het aanbaksel los.
Notities
Verdeel het gehakt in acht stukken voor kleine gehaktballen. Of maak 16 hele kleine balletjes. Lekker als snack op een feestje!