Ga terug
Makreelsalade1

Makreelsalade met Appel, Rucola en Ei

Heleen Quantrill
Voedzame makreelsalade met rucola, appel en een zachtgekookt eitje. Heerlijk als lunch voor twee of als voorgerecht voor vier personen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 1 gerookte makreel van vel en graat ontdaan
  • 150 gram rucola sla of rucola slamelange
  • 1 appel van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el goeie kwaliteit olijfolie
  • Eventueel wat zeezout en peper

Instructies
 

  • Kook de eieren in 4 minuten zacht
  • Meng in de bodem van een kom de citroensap en olijfolie en eventueel het zout en peper om een dressing te maken.
  • Leg de sla daar bovenop en hussel even om.
  • Verdeel de sla over twee borden en verdeel de appelstukjes en vis hier weer bovenop.
  • Laat de eieren 'schrikken' onder koud water en pel ze voorzichtig.
  • Leg op elk bord een eitje en serveer direct.

Notities

Tip: Verwarm de makreel zachtjes in een koekenpan zodat hij lauwwarm wordt.