Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Makreelsalade met Appel, Rucola en Ei
Heleen Quantrill
Voedzame makreelsalade met rucola, appel en een zachtgekookt eitje. Heerlijk als lunch voor twee of als voorgerecht voor vier personen.
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Salade
Porties
2
Ingrediƫnten
1
gerookte makreel
van vel en graat ontdaan
150
gram
rucola sla of rucola slamelange
1
appel
van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden
2
eieren
Sap van 1 citroen
2
el
goeie kwaliteit olijfolie
Eventueel wat zeezout en peper
Instructies
Kook de eieren in 4 minuten zacht
Meng in de bodem van een kom de citroensap en olijfolie en eventueel het zout en peper om een dressing te maken.
Leg de sla daar bovenop en hussel even om.
Verdeel de sla over twee borden en verdeel de appelstukjes en vis hier weer bovenop.
Laat de eieren 'schrikken' onder koud water en pel ze voorzichtig.
Leg op elk bord een eitje en serveer direct.
Notities
Tip: Verwarm de makreel zachtjes in een koekenpan zodat hij lauwwarm wordt.