Ga terug
Nasi zoals bij de Chinees

Nasi als van de Chinees zonder Pakjes en Zakjes

Een smakelijke nasi op basis van rijst en een eigengemaakte kruidenmelange
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gekookte rijst gisteren gemaakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in fijne ringetjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 bospeen schoongemaakt en fijn gesneden
  • 2 el maiskorrels en doperwten
  • 1 ei
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl laos
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 2 tl sambal
  • ½ el trassi garnalenpasta
  • zout naar smaak
  • 1 lente-ui gesnipperd

Instructies
 

  • Nadat je de rijst gekookt hebt, laat je deze uitdampen en bewaar je hem in de koelkast voor de volgende dag. Dit voorkomt dat de rijst gaat klonteren als je hem roerbakt.
  • Fruit de ui en prei tot deze glazig worden. Voeg daarna de knoflook toe en bak kort totdat de knoflook lekker gaat geuren. Voeg als laatste de kleine stukjes wortel, mais en doperwtjes toe.
  • Kluts het ei los, schuif het groentemengsel aan de kant en schenk het ei aan de lege kant van de pan er bij. Laat kort stollen.
  • Roer beetje bij beetje de groente door het ei totdat je kleine, gestolde stukjes ei hebt. 
  • Voeg nu alle specerijen, sojasaus, trassi en sambal toe en meng alles goed door elkaar. 
  • Als laatste doe je de rijst er bij en roer je het allemaal goed door elkaar. 
  • Proef even of het zout genoeg is en voeg eventueel wat extra zout toe. 
  • Serveer met gesnipperde lente-ui ter garnering!