Romige Citroen Kip met Asperges en Champignons
Heleen Quantrill
Romige Citroen Kip met Asperges en Champignons is een heerlijke manier om lekker wat groenten te eten. De saus maakt het geheel af en is lactosevrij vanwege het gebruik van kokosmelk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 3 kipfilets in stukken gesneden
- 2 el kokosolie
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 bos groene asperges in grove stukken gesneden
- 250 gram champignons in plakjes
- 2 el currykruiden
- 400 ml kokosmelk
- Sap en rasp van 1 citroen
- Zeezout naar behoefte
Verhit de kokosolie in een braadpan of hapjespan en bak de stukken kip rondom bruin.
Leg de kipstukken even apart op een bord en fruit snel de knoflook in de achtergebleven olie.
Voeg de asperges en champignons toe en roerbak even om.
Roer nu de kruiderijen erdoor en bak even op totdat het heerlijk ruikt.
Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook terwijl je roert.
Rasp en sap van de citroen gaan er nu bij en als laatste de stukken kip.
Draai het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen.