Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik goed in en zet apart.
Neem een blender en doe hier de bananen, de zaadjes van de vanille, de bicarbonaat, het meel en de kokosolie of boter in. Blend tot je een redelijk gladde 'smoothie' hebt.
Splits de eieren en doe de eidooiers ook in de blender. Pureer nog even kort.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot je stijve pieken hebt.
Meng nu het bananenmengsel lepel voor lepel door de eiwitten tot je geen witte plekjes meer ziet.
Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in 30 minuten gaar.
Laat de cake afkoelen en steek of snijd twee cirkeltjes van 10 cm doorsnee elk hier uit. Leg even apart.
Maak nu kokosslagroom door het dikke gedeelte van de kokosmelk uit een blikje op te kloppen met een elektrische mixer.
Neem een mooi bordje en leg hier de eerste helft van de smash cake op. Besmeer met een beetje jam en leg de andere helft hier op.
Besmeer het cakeje nu met de opgelopte kokosslagroom en decoreer naar hartelust!
Laat even een uurtje opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.