Ga terug
Zalm op de BBQ

Zalm op de BBQ

Smakelijke en boterzachte zalm in pakketjes die je op de barbecue kunt leggen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Equipment

  • Barbecue
  • Bakpapier en aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 2 zalmmoten met huid
  • 200 gram visgroenten of mosselgroentenmix
  • ½ el zeezout of A. Vogelzout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
  • Maak ondertussen de zalmpakketjes door twee stukken aluminiumfolie en twee velletjes bakpapier klaar te leggen.
  • Leg de bakpapier in de aluminiumfolie. Verdeel hier de groente op en doe wat olijfolie en zout er over.
  • Leg de zalmmoot op de groente en bestrooi deze met (kruiden-) zout.
  • Vouw het geheel dicht en zorg dat het aluminiumfolie goed dichtgeknepen is, maar dat er wel ruimte binnenin is.
  • Gaar de zalm in 30 minuten op de barbecue. Lekker met een goed glas droge witte wijn er bij!