Zalm op de BBQ
Smakelijke en boterzachte zalm in pakketjes die je op de barbecue kunt leggen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
- 2 zalmmoten met huid
- 200 gram visgroenten of mosselgroentenmix
- ½ el zeezout of A. Vogelzout
- olijfolie
Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden.
Maak ondertussen de zalmpakketjes door twee stukken aluminiumfolie en twee velletjes bakpapier klaar te leggen.
Leg de bakpapier in de aluminiumfolie. Verdeel hier de groente op en doe wat olijfolie en zout er over.
Leg de zalmmoot op de groente en bestrooi deze met (kruiden-) zout.
Vouw het geheel dicht en zorg dat het aluminiumfolie goed dichtgeknepen is, maar dat er wel ruimte binnenin is.
Gaar de zalm in 30 minuten op de barbecue. Lekker met een goed glas droge witte wijn er bij!