Zalm op de BBQ
Smakelijke en boterzachte zalm in pakketjes die je op de barbecue kunt leggen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
	
    	
		Gang Avondeten
Keuken Nederlands
 
    
 
- 2 zalmmoten met huid
- 200 gram visgroenten of mosselgroentenmix
- ½ el zeezout of A. Vogelzout
- olijfolie
- Steek de barbecue aan en laat hem goed heet worden. 
- Maak ondertussen de zalmpakketjes door twee stukken aluminiumfolie en twee velletjes bakpapier klaar te leggen.  
- Leg de bakpapier in de aluminiumfolie. Verdeel hier de groente op en doe wat olijfolie en zout er over.  
- Leg de zalmmoot op de groente en bestrooi deze met (kruiden-) zout.  
- Vouw het geheel dicht en zorg dat het aluminiumfolie goed dichtgeknepen is, maar dat er wel ruimte binnenin is.  
- Gaar de zalm in 30 minuten op de barbecue. Lekker met een goed glas droge witte wijn er bij!