Ga terug
Zoet-Zure Kip

Zoet-Zure Kip zonder Pakjes of Zakjes

Heerlijke zoet-zure kip zoals je die bij de Chinees zou halen, maar dan zonder meuk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 el maizena of arrowroot powder
  • 2 el kokosolie om in te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout en peper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el 100% fruit sinaasappeljam bijv. St. Dalfour of Fior di Frutta
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode en groene paprika
  • 1 winterpeen in plakjes gesneden
  • een klein handje cashewnoten

Instructies
 

  • Snijd de kip in ongeveer gelijke stukken en bestrooi ze met de maizena of arrowroot. Bestrooi met zout en peper en zet even apart. 
  • Roer de specerijen, citroensap, azijn, sojasaus, tomatenpuree, sinaasappeljam en honing door elkaar om er een roerbaksaus van te maken. 
  • Verhit in een wok of hapjespan de kokosolie en bak de kipstukjes tot ze rondom bruin zijn. Voeg nu de knoflook toe en bak totdat hij geurig wordt. 
  • Schenk de roerbaksaus er bij en bak ongeveer 5 minuten totdat de kip bijna gaar is. 
  • Voeg tenslotte de groenten toe en roerbak ook die een paar minuten mee. De groenten moeten knapperig blijven. 
  • Draai het vuur uit en roer de cashewnoten er door. 
  • Serveer met rijst, verse koriander en extra citroensap. 
  • Eet smakelijk! 

Notities

Kun je echt niet aan 100% sinaasappeljam komen? Ik bestel het online en zie het ook wel bij de iets grotere AH staan. Toch niet kunnen vinden? Pers dan drie sinaasappels uit, voeg het sap toe in plaats van de jam en kook de roerbaksaus iets langer in zodat het stroperig wordt.