Ga terug

Zomerse Zalm uit de oven met Peultjes en Radijsjes

Een heerlijk zalmgerecht met verse ingrediënten voor het ultieme zomerse gevoel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stukken zalm 125 gram elk
  • 300 gram glutenvrije pasta
  • 4 el viskruiden glutenvrij indien gewenst
  • 2 el olie
  • 1 rode ui in reepjes gesneden
  • handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • ¼ tl chilivlokken
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram radijsjes in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook grof gehakt
  • 1 citroen in plakjes en een deel uitgeperst

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚ elektrisch en marineer de zalmstukken 10 minuten in de viskruiden met wat citroenplakjes, rode ui en chilivlokken. Tip: langer marineren geeft een diepere smaak.
  • Pak een bakplaat en doe hier een vel bakpapier op. Leg de zalmstukken er op en bak de zalm 10 - 12 minuten gaar en zacht.
  • Roerbak ondertussen de groenten: Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui met de chilivlokken. Voeg de peultjes en radijsjes toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Doe de knoflook en zout naar smaak bij. Als het bijna klaar is, schenk je het citroensap van een halve citroen er bij en doe je even de deksel op de pan om te smoren.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer alles op mooie borden en maak af met extra citroensap, olijfolie en versgemalen peper.