Gezond ontbijt: Gevulde Omelet en Salade

Gevulde Omelet met rauwkostDit eenvoudige recept vond ik in het oude kookboek van mijn moeder: Het Volkomen Kookboek. Inmiddels is dit kookboek al meer dan 35 jaar oud, maar de recepten zijn erg goed. De verhoudingen kloppen, de methode om ze te maken is goed te begrijpen en er zitten aardig wat eenvoudige recepten tussen die je binnen een kwartier op tafel kan zetten.

Hoewel ik koken en bakken erg leuk vind, heb ik er niet altijd uitgebreid de tijd voor. Plus, met twee (bijna) pre-pubers in huis, worden lif-lafjes niet altijd even gewaardeerd 😉 Gewoon herkenbare kost zonder al te ingewikkelde smaken heeft de voorkeur. Ik vind het prima. Ze eten gezond en een ruime variatie aan groenten en eiwitten en schuwen de gezonde vetten niet. Maar soms kunnen dingen een sleur worden. Ontbijt bijvoorbeeld. Meestal is het een soort pap die ik, al dan niet de avond ervoor, klaarmaak. Lekker makkelijk op de drukke ochtenden dat ze naar school moeten en met fruit, noten en zaden en boter of kokosolie hebben ze al gauw de buik lekker vol om er weer tegenaan te kunnen.

Maar mijn dochter begon laatst te klagen dat dat zo saai was. Tsja, ergens snap ik dat wel. Dus gingen we op zoek naar lekkere, snelle en gezonde ontbijtideeën. Criterium was ook dat we buiten de ontbijtbox dachten en recepten die misschien typisch als lunch gegeten worden ook mee mochten tellen.

Gevulde Omelet met salade als Ontbijt

Zo kwamen we op een gevulde omelet uit. Marjanne is niet heel erg gek op eieren, maar met wat kunst- en vliegwerk kan ze het soms toch waarderen. Het helpt ook als ik haar de regie geef over wat er met de eieren gaat gebeuren. Sla lust ze altijd wel, dus een ontbijt met sla is helemaal geen gek idee!

Conclusie: kinderlijk eenvoudig om te maken, snel klaar en lekker gezond!

Gevulde Omelet met rauwkost

Gevulde Omelet en Rauwkost

Heleen Quantrill
Serveer eens een salade als ontbijt! Maar dan met een gevulde omelet om de dag goed mee te beginnen. Vul je omelet met wat jij wil, hier hebben we voor geitenkaas gekozen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Salade
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 2 el verse kruiden als basilicum bieslook of peterselie, fijn gehakt en verdeeld
  • 50 gram zachte geitenroomkaas of een andere zachte kaas naar voorkeur
  • 2 el volle yoghurt
  • Boter om in te bakken
  • Een flinke handvol salade

Instructies
 

  • Smelt de boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Kluts ondertussen de eieren met zout, peper en 1 el kruiden door elkaar.
  • Schenk het eimengsel in de pan en draai de pan zachtjes rond om het te verdelen.
  • Laat de omelet 1 minuut zachtjes bakken.
  • Draai hem voorzichtig om en laat hem nog een halve minuut garen.
  • Draai het vuur nu uit en roer de geitenroomkaas los met de yoghurt.
  • Breng de roomkaas op smaak met de verse kruiden.
  • Leg de omelet op een bord en smeer de roomkaas er overheen.
  • Rol de omelet op en snijd hem in stukjes.
  • Verdeel de salade over een ander bord en leg hier de stukjes gevulde omelet op.
  • Serveer direct!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »