Een heerlijke zeewiersalade is het perfecte bijgerecht bij sushi, je poké bowl of een heerlijke Aziatische soep. Zeewier is erg gezond omdat het een natuurlijke bron van jodium is.
Zeewiersalade
De Japanse smaak associeer ik met sesamolie, rijstazijn en zeewier. Knapperig, zilt en een beetje zuur. Het is een smaakcombinatie die je niet gauw in de Europese keukens terug zult vinden. Maar zoals wel vaker met smaakcombi’s uit verre oorden, zijn ze verrassend lekker en zorgen ze dat er een wereld (ha ha) aan gerechten voor je opengaat.
Bij zeewier denken de meeste mensen aan sushi. Nori vellen worden gebruikt om rijst met een vulling op te rollen zodat je die als hapklare blokjes of rondjes op je bord kunt leggen. Mensen die zich wat meer in zeewier verdiepen, doen het ook wel in hun soep in plaats van zout of voor een extra jodium-boost. Maar zeewier als salade… Dat is nog redelijk onbekend. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking toen ik een bakje meenam van de ApHijn. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het echt heel erg lekker vond. Maar dat was voordat ik de ingrediënten las.
Yep, dat overkomt mij ook gerust: in een vlaag van honger verstandsverbijstering dingen in de supermarkt kopen die op dat moment een goed idee blijken. En echt niet dat ik dan de labels check. Mijn tip: nooooooit met honger boodschappen doen.
Zeewiersalade gezond
Zeewiersalade is niet alleen ontzettend lekker, maar ook heel gezond. Zeewier zit boordevol vitaminen en mineralen zoals jodium, ijzer en calcium. Het is een geweldige aanvulling op een gebalanceerd dieet en helpt bij de spijsvertering. De combinatie van zeewier met bijvoorbeeld sesamolie, sojasaus en wat chili geeft je een voedzaam en smaakvol bijgerecht.
Zeewiersalade
Ingrediënten
- 1 pakje gedroogde zeewier
- 2 el glutenvrije sojasaus
- 1 el rijstazijn
- ½ tl honing
- 1 tl verse gember geraspt
- ½ tl knoflook uitgeperst
- 1 el sesamolie
- 1 tl zwarte sesamzaadjes of witte
Instructies
- Week de zeewier 5 minuten in water om te laten wellen.
- Maak ondertussen de dressing door de overige ingrediënten, minus de sesamzaadjes, in een schenkbeker te klutsen. Proef even of het zout/ zoet/ zuur genoeg is.
- Laat de zeewier in een vergiet uitlekken en doe in een ruime kom.
- Schenk de dressing er over en meng goed door.
- Laat de salade een half uur tot 1 uur in de koelkast intrekken.
- Garneer met sesamzaadjes wanneer je de salade serveert.
2 reacties
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.