Eerlijk is eerlijk: toen ik voor het eerst in aanraking kwam met vegan chocolade mousse op basis van avocado was mijn eerste reactie: O yum, chocolade guacamole… (sarcastisch toontje). En hoewel mijn smaak inmiddels mijn verstand heeft overwonnen, noem ik het stiekem nog wel steeds zo 😉
Maar toen ik op een avond de keuken rondkeek en zag dat er her en der wat overgebleven restjes lagen van het warme chocolademelk maken (met amandelmelk) en het overhevelen van de cacao naar een mooie pot (en er cacao over was, want de pot was niet groot genoeg), besloot ik om de chocolade mousse maar eens te maken. Het recept bevat maar vier ingrediënten en is binnen vijf minuten klaar. Hoewel je het direct kunt opeten, raad ik je aan het eerst een nachtje in de koelkast te laten staan om wat op te stijven.
Avocado Chocolade Mousse
Het resultaat is een zijdezachte chocolade mousse die heerlijk romig smaakt, maar niet zo’n vette film achterlaat in je mond. De cacao maakt of breekt dit recept, dus gebruik goeie kwaliteit cacao en het is beter om cacao toe te voegen dan een erg zure/ bittere mousse te hebben. Begin met een grote eetlepel en voer dit naar smaak en behoefte op naar twee voor een meer intense chocoladesmaak. Dit recept werkt ook erg goed met carobe. Een aantal van jullie heeft wel eens aangegeven geen cacao of chocola te willen gebruiken en carobe blijkt keer op keer een prima vervanger. Dus voel je vrij om dat te gebruiken als dat je voorkeur heeft!

Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 à 2 el cacaopoeder
- 60 ml amandelmelk
- 1 à 2 el zoet naar keuze of een paar druppels stevia
- Optioneel: een snufje zout
Instructies
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe alles in een blender.
- Pureer tot je een mooie gladde massa hebt.
- Schenk de chocolade mousse in een kom.
- Serveer direct of na een paar uur in de koelkast.