Het is weer tijd voor een uitdaging! Het afgelopen jaar hebben we gekeken naar suikerconsumptie, budget en hebben een flink aantal lezers een persoonlijke uitdaging gedaan gedurende de maand oktober. Ik denk dat je dus wel kan stellen dat ik van een uitdaging houd! 😉 En hoewel ik nooit voornemens heb voor het nieuwe jaar (het is slechts een datum, niet een ijkpunt), is het wel een mooi startpunt voor veel mensen om iets nieuws of iets anders te gaan doen. Feestdagen zijn voorbij, Kerstboom er uit, grote groene plant er in, klaar voor het nieuwe jaar!
Dit keer wil ik mijzelf en jullie uitdagen om vanaf 7 januari 100 dagen onbewerkt te eten (eindigt 16 april). Onbewerkt als in niks eten dat uit pakjes, zakjes of doosjes komt of dat sterk is voorbewerkt. Hoe we dit precies gaan aanpakken zal ik jullie in de aanloop naar 7 januari duidelijk maken. Maar weest gerust, ik heb niet een strak regime in mijn gedachten 😉
In de 100 dagen na 7 januari wil ik samen met jullie de ins en outs van het koken met pure ingrediënten bijbrengen, welke dingen je heel eenvoudig en heel goedkoop zelf kan maken, welke spullen handig zijn om in huis te halen (weckpotten en vriesdoosjes o.a.!) en hoe je alles kan organiseren om het jezelf makkelijk te maken om zo te koken.
Want vergeet niet: Het is hard werken tot het gewoonte wordt! En een nieuwe gewoonte aanleren duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Vanaf mid-februari zal het je dus steeds makkelijker af gaan en tegen de tijd dat het voorjaar goed ingezet heeft en het weer duidelijk warmer wordt, ben jij klaar om te genieten van pure, zelfgemaakte gerechten zonder onnodige toevoegingen!
Uiteraard leun ik ook deze keer weer op jullie voor tips, verhalen en vragen. Want zo leren we van elkaar. Dat een bepaalde methode bij mij in de keuken erg goed werkt, wil niet zeggen dat het bij een ander ook zo zal gaan. Daar heb ik jullie dus voor nodig!
Dus, wil je graag meer onbewerkt eten? Denk jij dat je geld kan besparen door meer zelf te doen, maar weet je niet hoe? Of ben je het zat om steeds dezelfde dingen te maken en ben je toe aan wat nieuwe ideeën? Doe dan mee! Laat hieronder een bericht achter met je motivatie en je hoort bij de club!
Overigens is dat laatste niet verplicht. Gewoon meelezen en meedenken is ook prima, uiteraard 😉
Wat kun je verwachten?
- Elke week een update van mijn kant over dingen die ik gedaan heb, succes of niet, leuke acties met kortingscodes, hopelijk wat Give-Aways en andere dingen die je leven als pure kok nog leuker maken.
- Uiteraard veel recepten met het oog op zuinigheid en vlijt (heb ik altijd al willen zeggen op mijn blog).
- Vraag en Antwoord artikelen. Ik wil sommige vragen die over dit onderwerp krijg verzamelen en beantwoorden op mijn blog. Zo heeft iedereen er wat aan!
- Leuke berichten van lezers! Steeds vaker krijg ik recepten met een foto of een leuk verhaal toegestuurd en ik zou daar graag meer van op mijn blog willen publiceren. Dus laat van je horen en help zo andere lezers.
- Handige tips om je keuken te organiseren en een kleine moestuin te beginnen.
Wat hoef je niet te verwachten?
- Geraffineerde suiker en meel
- Plantaardige olie behalve olijfolie
- Een tekort aan verzadigde vetten
- Halfslachtige pogingen om nep-voedsel na te maken
- Ingewikkelde toestanden met ingrediënten en kooktechnieken.
- Dieetadviezen. Dieet? PAH! Wij eten, niet diëten.
- Calorieën die geteld worden of andere analyses van voedingswaardes. Als je je daar zorgen om maakt, lees dan eerst dit artikel.
- Beperking van voedsel op welke wijze dan ook. Eet gezond, eet genoeg en eet goed.
Staat je dit aan? Laat dan gauw een bericht achter en doe mee!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.