Tea Latte is in feite hete thee met gestoomde melk 🙂 De bekendste hiervan is Chai Latte, een Indiase kruidenthee met hete melk of matcha. Ik voeg tegenwoordig collageen toe aan mijn thee als een alternatief voor de bulletproof koffie. Koffie vind ik heerlijk, maar voor ’s middags drink ik liever thee of een kruiden-latte. En dan ook met een schepje collageen er in!
Collageen is erg goed voor huid, haar, darmen en kraakbeen. In dit artikel heb ik daar al uitgebreid over geschreven. En van een lezeres kreeg ik de vraag waar ze collageen nog meer in kon doen. Zo opdrinken met water vond ze niet lekker (ik ook niet!) en yoghurt at ze niet. Dus om nou elke dag een smoothie te maken… Mwoa daar word je ook niet blij van. Daarom vandaag drie leuke recepten voor een lekkere Collageen Latte!
Aardbei-Vanille Rooibos Latte
- 1 zakje rooibos vanille thee (bijvoorbeeld van Pyramide of Pit&Pit)
- 100 ml kokend water
- 150 ml plantaardige melk
- 2 schepjes Collageen Hydrolysaat +
- Maak sterke thee door de rooibos thee in 100 ml kokend water te trekken.
- Verhit de melk in een melkopschuimer of een steelpannetje.
- Haal het theezakje uit de beker en schenk de hete melk er bij.
- Voeg de collageen + toe en roer even tot het opgelost is.
- Geniet er van!
Chocolade Collageen Latte
- 2 theelepels cacaopoeder
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- 250 ml plantaardige melk
- 2 theelepels collageen hydrolysaat
- 1 lepeltje oploskoffie of een snuf kaneel
- Doe de cacao en de suiker in een kopje en maak een papje met een beetje melk.
- Voeg de collageen toe en roer nog even door.
- Warm de rest van de melk op tot hij heet is en schenk dit er op.
- Roer door tot er geen klontjes meer zijn.
- Voor extra smaak kun je een beetje oploskoffie of een snuf kaneel toevoegen!
Zonnige Kurkuma Latte
- 1 zakje Kurkuma thee (bijvoorbeeld Kurkuma Chai van Yogi thee)
- 100 ml kokend water
- 150 ml hete kokosmelk
- ¼ tl kurkuma poeder
- 2 tl collageen hydrolysaat
- Evt. een schepje honing
- Maak sterke thee door het zakje thee te laten trekken in 100 ml kokend water.
- Verhit de kokosmelk en schuim hem op voordat de melk kookt.
- Haal het zakje uit je kopje en voeg de kurkuma en collageen toe. Roer even goed door.
- Schenk nu de hete kokosmelk erop en gebruik een lepel om wat schuim er op te lepelen.
- Maak eventueel wat zoeter met een schepje honing!
Collageen van Kabeljauw
Een veelgehoorde klacht is dat collageen vies smaakt. Dat is vaak het geval wanneer het van rund is gemaakt. Collageen van kabeljauw daarentegen is nagenoeg smaakloos en daarom perfect ook voor zoete en koude drankjes. De nieuwste collageen hydrolysaat + is op smaak gebracht met aardbeipoeder en een snufje stevia. Ook bevat het acerolapoeder (vitamine C helpt de opname van collageen). Erg lekker door de yoghurt, in je shake of om gewoon zo met water te mengen. Klik hier voor meer informatie!