Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders

Dit is een gastrecept van Gwen van Bakel. Zij blogt als healthcoach op de gelijknamige blog Gwenvanbakel.nl Voor Eet Goed Voel je Goed en om mij te helpen tijdens deze zwangerschapsverlof schreef ze een heerlijk recept dat ze zelf ook aan haar klanten geeft: spaghetti carbonara. Maar dan net even anders 🙂 Kijk maar!

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Zelf kende ik alleen het authentieke pasta carbonara recept. Het is zo smaakvol en gezellig op tafel, maar niet erg gezond. Dat is de reden waarom ik ben gaan experimenteren met een gezonde, maar hopelijk net zo lekkere variant. Er zijn ingrediënten vervangen, toegevoegd en weggelaten door het hopelijk meer voedzaam en gezonder te maken. Probeer het uit en laat me weten wat je vindt!

spaghetti carbonara

Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders

Smakelijke en voedzame spaghetti carbonara hoeft helemaal niet tjokvol kaas en spek te zitten. Deze lichtere versie van Gwen bevat groenten en ze maakt gebruik van kwark. Lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram doperwten
  • 15 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas of 20+ kaasvlokken
  • 1 citroen
  • 150 gram volkoren spaghetti of kies voor glutenvrij
  • 2 plakjes bacon
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 100 gram magere kwark of kies lactosevrije kwark
  • 1 handje verse basilicum

Instructies
 

  • Doe de spaghetti in een pan met kokend water. Voeg een theelepel olijfolie en snufje zout toe. Laat het 10 minuten koken.
  • Stoom de doperwten 1 minuut (boven het kokende water van de spaghetti in een vergiet) tot ze zacht zijn.
  • Snij de amandelen in stukjes. Je kunt ook een vijzel gebruiken.
  • Mix de uitgeperste knoflook, de kaas, citroensap en de amandelen in een blender.
  • Voeg de doperwten toe en mix het geheel tot het glad is geworden.
  • Bak de bacon langzaam in een pan met een klein beetje olijfolie tot het knapper is. Leg de bacon vervolgens op een stukje keukenpapier om zo een gedeelte vet kwijt te raken.
  • Doe het mengsel uit de blender in de pan waar de bacon in heeft gezeten en schep het regelmatig om, zodat het niet aanbrandt.
  • Mix de kwark en het ei samen.
  • Voeg de droge spaghetti toe aan het mengsel in de pan en schakel het vuur uit.
  • Voeg het kwark/ei mengsel ook toe aan de pan. Zorg ervoor dat het vuur echt uit is, anders zal het ei gaan stollen. Meng alles goed samen.
  • Serveer het met de gesnipperde bacon, de kaassnippers en basilicumblaadjes.

Notities

Voedingswaarde per stuk: 420 calorieën, 17,8 g vet, 4,2 g verzadigd vet, 23,2 g eiwit, 36,4 g koolhydraten, 9,2 g vezels, 0,6 g zout.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »