Er zijn zo van die dagen dat de tijd voorbij lijkt te hollen en alles om je heen in een waas gebeurd. Je begint met de allerbeste intenties aan de week, om er vervolgens op donderdag achter te komen dat de week al bijna voorbij is en je nog altijd een zelf gemaakte cake in de koelkast hebt staan. Ja, bizar, ik weet het… maar het gebeurd! Zelf gebakken cake en taart en dergelijke drogen gemiddeld genomen iets sneller uit dan reguliere cake uit de supermarkt. Ze bevatten immers geen conserveringsmiddelen. Op zich is dit geen probleem, je zorgt gewoon dat je het iets sneller serveert en je bewaart het in de koelkast.
Maar wat als je het echt vergeten bent? Of het wordt toch niet zo snel opgegeten als je dacht. Of wat als het baksel toch wel erg droog uitvalt? Zonde om weg te gooien of om aan de vogels te geven. Beter is het dus om het alsnog te gebruiken, maar dan in een iets andere vorm.
En daarom vandaag een kliekjes-toetje. Droge cake is namelijk perfect geschikt om heerlijke likeur of sap op te nemen. En bij dit recept is dí¡t het geheim van een geslaagd dessert.
Chocolade Trifle
8 porties
1/2 Recept Chocoladecake
1 Recept Paleo Custard, in tweeën verdeeld.
Diksap, onverdund of likeur naar keuze, of een klein kopje koude espressokoffie
200 ml kokosmelk slagroom (zie methode onderaan)
2 handperen, geschild en in stukjes gesneden
- Neem een kom van 1,5 liter inhoud.
- Snijd de chocoladecake in plakjes en bedek de bodem van de kom.
- Besprenkel de cake met diksap, espresso of likeur, afhankelijk van je voorkeur.
- Snijd 1 peer in stukjes en verdeel de stukjes over de cake.
- Schenk wat custard op de cake en peer totdat deze helemaal bedekt zijn.
- Leg weer wat plakjes cake op de custard en besprenkel.
- Verdeel de tweede peer hierboven op en schep de overgebleven custard hier overheen.
- Schenk hier de opgeklopte kokosroom overheen.
- Serveer direct of laat een aantal uur in de koelkast opstijven en op smaak komen (aanbevolen!).
Kokosmelk Slagroom
Ongeveer 200 ml
1 blikje kokosmelk, ongeopend
of: 1 pakje Kara kokosroom
- Zet het blikje kokosmelk in de koelkast en laat daar minstens een nacht staan.
- De volgende dag open je het blikje en zul je zien dat de kokosmelk dik is geworden. Meestal gaat dit dikke tot de helft, soms verder.
- Schep dit er uit en bewaar het kokoswater voor later. Tip: maak er een smootie mee!
- Als je een pakje Kara kokosroom hebt, kun je stap 1 t/m 3 overslaan.
- Neem een handmixer en klop de kokosroom op tot deze luchtig wordt.
- Gebruik in plaats van reguliere slagroom.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Nicky Lenting zegt
Wat een leuk recept!
Cake blijft hier nooit lang staan, maar de volgende keer als ik een cake bak bewaar ik een deel om dit recept te maken, lijkt me heerlijk met de kokosroom 🙂
Mark Lau zegt
wij zijn ook dol op trifle met onze britse roots, en deze ziet er heel lekker uit. Gaan we dit weekend proberen.
groeten Mark