Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst

Een makkelijk lunchgerecht: Gegrilde Kipdijfilet met snelle zure groenten. Zo simpel, zelfs een snel afgeleide tiener kan het maken 😉

De kipdijfilet was in de aanbieding, dus daar sla ik dan altijd flink wat van in. Ik vind kipdijfilet smakelijker dan gewone kipfilet omdat het sappig blijft na het bakken of grillen en je kan er ook heerlijke stoofgerechten als curry mee maken. Ook dan blijft dijenvlees sappig en droogt kipfilet hartstikke uit.

En het kwam zo uit dat dat manlief naar een klus moest en de kids thuis waren met school. Dan vind ik het prettig om tussen de middag warm en iets uitgebreider te eten. Kommetje soep vooraf, een warme lunch en als het lukt, een lekker toetje! Marjanne wilde graag helpen want ze moest voor Engels een recept maken en uitschrijven. Het resultaat: heerlijke, gegrilde kipdijfilet die we gezellig saampjes maakten!

Gegrilde Kipdijfilet

Ik marineerde de kipdijfilet in citroensap, glutenvrije sojasaus en knoflook. Door de citroensap hoef je maar een kwartiertje ofzo te marineren. Daarna grilde ik de stukjes in mijn grillpan terwijl ik rijst kookte. Marjanne maakte een sushi geïnspireerde salade van komkommer en wortel. Het enige wat mij betreft miste was een avocado erbij. Maar die waren op, dus volgende keer beter!

Gildehoen Kip Kopen

Tip: wil je af en toe een lekker stukje kip eten, maar ben je – net als ik – anti-plofkip? De Gildehoenkip is een langzaam groeiend ras dat met zo min mogelijk medisch ingrijpen haar leven mag leven. Het resultaat is een stukje kip dat niet meteen krimpt en een hoop vocht in de pan achterlaat als je het bakt, lekker stevig van smaak is en een zeer redelijke prijs heeft. Kijk ook eens naar mijn artikel over de hele kip voor meer tips!

Gegrilde Kipdijfilet

Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst

Een lekker lunchgerecht voor de koudere dagen, kids-proof en binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Grillpan

Ingrediënten
  

Gegrilde Kipdijfilet

  • 75 gram kipdijfilet per persoon
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 2 el sojasaus of kokos aminos
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl chili olie optioneel
  • zout en peper naar smaak

Zure Groenten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1/2 wit uitje
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1/4 tl zout
  • beetje vloeibare honing optioneel
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in evengrote blokjes.
  • Meng de overige ingrediënten voor de gegrilde dijfilet in een kom en doe hier de kip in. Roer goed om en zet ongeveer een kwartiertje weg.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pandanrijst is hier erg lekker bij, maar zilvervliesrijst of bloemkoolrijst kunnen ook.
  • Schil de komkommer en wortel en snijd ze in evengrote stukjes. Snipper het uitje.
  • Doe de groenten met de ingrediënten voor zure groenten in een kom en roer even goed door. Zet apart.
  • Verhit de grillpan of een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes dijfilet tot ze iets geblakerd en gaar zijn.
  • Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden en bestrooi met wat extra sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »