Weekend Project: 3 Superfood Snacks

Naar aanleiding van de Give-Away van Gezonde Noten Kopen, publiceer ik deze week een aantal recepten met ingrediënten uit de Give-Away om jullie inspiratie te geven van wat je er mee zou kunnen doen, maar ook gewoon omdat deze recepten erg lekker en gezond zijn 😉 Voor vandaag heb ik Moerbei-Kaneel, Chocolade Walnoot Hennep en Tropische Superfood Snacks gemaakt. Lekkere snacks die je makkelijk mee kan nemen, goed vullen en erg goed voor je zijn.

Moerbei-Kaneel balletjes

15 balletjes

6 – 8 Dadels, ontpit
100 gram Lijnzaad of Hennepzaad
1/2 tl kaneel
2 el kokosolie
100 gram Moerbeibessen
50 gram Havervlokken
2 el appelstroop of honing

  1. Doe de dadels in een blender of keukenmachine met messen en maal fijn. Voeg eventueel wat heet water toe om dit te vergemakkelijken.
  2. Voeg het lijn- of hennepzaad, kaneel, kokosolie, moerbeibessen en havervlokken toe en maal even goed door elkaar.
  3. Voeg als laatste de appelstroop of honing toe en maal tot er een mooi ‘deeg’ ontstaat.
  4. Rol hier balletjes van.
  5. Bewaar in de koelkast in een doos met deksel.

Chocolade Walnoot Hennep balletjes

18 – 20 balletjes

100 gram Hennepzaad
50 gram Cacaopoeder
100 gram Walnoten
6 – 8 medjoel dadels, ontpit
1 el kokosolie
Snuf zeezout

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen en maal even goed door elkaar tot er een mooi  ‘deeg’ ontstaat.
  2. Rol hier balletjes van en bewaar die in de koelkast in een doos met deksel.

Tropische Truffels

20 truffels

100 gram cashew noten
100 gram kokosrasp
50 gram zonnebloempitten
50 gram gedroogde ananas
50 gram gedroogde mango
1 el goji bessen
2 el honing
1 el kokosolie
Snufje zout

  1. Neem een keukenmachine met messen en doe hier de cashewnoten, kokosrasp, zonnebloempitten, ananas, mango, zout en kokosolie in.
  2. Maal tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  3. Voeg de honing toe en maal nog even.
  4. Doe er nu de gojibessen bij en maal kort.
  5. Draai mooie balletjes van het deeg en laat ze opstijven in de koelkast.
  6. Rol eventueel in extra kokosrasp of hennepzaad.
  7. Bewaar in een doos met een deksel in de koelkast.
Benieuwd wie er gaan winnen? Kijk dan morgenochtend op mijn blog! Dat betekent ook dat je vandaag nog mee kan doen tot middernacht! 

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »