Schoollunch zonder Brood – Vrijdag

Vandaag alweer de laatste lunch zonder brood deze week. Ik hoop dat jullie veel ideeën op hebben gedaan en toch een deel toe kunnen passen in je eigen situatie. Hoewel ik de serie ‘Schoollunches’ heb genoemd, mag duidelijk zijn dat je het ook kan toepassen op jezelf als je liever geen brood meeneemt.

Ik vond het in ieder geval heel erg leuk om zo’n korte serie te doen! Het zet mij ook aan het denken (en aan het werk!) om leuke en lekkere lunches te verzinnen die ook daadwerkelijk gewaardeerd worden. Mijn vraag nu aan jullie is dus of jullie iets hebben waar je graag een soortgelijke serie van zou willen zien. Maakt niet uit wat, ik neem alle suggesties mee en zal proberen er een passende draai aan te geven. Ik houd wel van een uitdaging 😉

Schoollunch zonder Brood

De lunch voor vandaag is geïnspireerd door een gebrek. Een gebrek aan tijd/ zin/ boodschappen… noem maar op. Ik wilde er deze keer echt niets voor hoeven maken. Het komt gewoon voor dat je geen tijd of energie hebt om een uitgebreide lunch te maken. Het avondeten is schoon op, de koelkast bijna helemaal leeg en de inspiratie is ver te zoeken. Wat geef/ neem je op zo’n moment mee?

Iets dat ik wel altijd in mijn achterhoofd houd, is dat ik ondanks mijn tijdgebrek, geen gemaksvoedsel mee wil geven. Maar het moet wel makkelijk samen te stellen en aan te passen zijn aan de smaak van de lunch-eter.

Voor deze lunch heb ik gekozen voor noten, pure chocola (min. 70% cacao), fruit, kaas en wat groente. Geen hoge wetenschap dus. Maar wel een leuke mix van hartig en zoet, zacht en knapperig. Blijft je kind alleen de ochtend op school? Dan kan deze hoeveelheid zeker gehalveerd worden. Ben je een hele dag weg? Overweeg dan om een dikke smoothie te maken en die mee te nemen/ geven. In een thermos blijft dat redelijk koel tot aan de lunchpauze. Helemaal als je wat ijsblokjes mee maalt.

Mijn intentie voor deze week was om te laten zien dat een lunch voor buiten de deur zonder brood wel degelijk te doen is. Het is even anders denken en op een andere manier de lunch benaderen, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding: Gezond Eten. Hoe dat er dan uitziet, is voor iedereen verschillend. Probeer altijd een balans te zoeken tussen de vetten, eiwitten en koolhydraten, vermijd sterk bewerkt voedsel en wees niet bang om iets nieuws uit te proberen.

Elk voedingsmiddel is geschikt als lunch item, het ligt er maar net aan hoe je meeneemt en hoezeer je vasthoud aan patronen. We zijn zo gewend aan de boterham met kaas, cup a soup en een beker melk of de obligate maar hoogst saaie salade, dat alles wat daar niet op lijkt, eigenlijk ook niet wordt overwogen als lunch. Misschien is het wel een goed idee om je collectie lunch gadgets uit te breiden. Een goeie, niet al te grote thermosfles, verschillende formaten bakjes met goed afsluitbare deksels en een thermosbeker kunnen al heel erg handig zijn. Of wellicht is een koeltasje een optie. Ook voor kinderen die naar school gaan, kan dat handig zijn. Zo kun je nog meer spelen met wat je meegeeft. Koelelementen, stevig bestek en wellicht een servetje zorgen voor een gezellig en bruikbaar eindresultaat.

Ik hoop van harte dat jullie veel plezier hebben gehad met deze serie en dat het ook zeker bruikbaar was. Ik weet dat het voor sommigen van jullie op dit moment niet meer dan een leuk idee kan zijn, maar wellicht dat het je toch aan het denken heeft gezet. Wie weet waar het nog toe leidt!

‘Denk buiten de lunchbox’ 😉

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »