Deze week publiceer ik ‘golden oldies’ van de afgelopen drie jaar ‘Eet Goed Voel je Goed’ in voorbereiding op een aantal weken radiostilte hier. We gaan twee weken op vakantie, een week naar de schoonfamilie en nog twee weken veel weg met de kinderen. Volop genieten dus!
Wij zijn niet zulke spinazie-eters. De kinderen vinden het te bitter, Echtgenoot vindt het niet vullen en ik vind het gevoel achteraf dat het op je tanden geeft onaangenaam. Maar ik weet hoe goed het voor je is en ik ben op een missie om vaker spinazie te eten.
Vandaar dit idee voor een spinazietaart. Spinazie wordt veel gebruikt in quiche en souffles, maar vaak wordt er dan bloem of deeg gebruikt om het een vorm en bepaalde smaak te geven. Maar behalve voor de esthetiek hebben we dit niet nodig. Wat we wel nodig hebben zijn eieren en veel, heel veel knoflook!
Spinazietaart – Glutenvrij
1 zak spinazie, gewassen
3 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
Keltisch zeezout
- Neem een ruime pan met een dikke bodem en laat hier de spinazie in slinken.
- Doe het vervolgens in een keukenmachine met messen en maal het tot een grof gehakte structuur. Bewaar dit.
- Verhit in dezelfde pan de olijfolie en doe hier de pijnboompitten bij.
- Bak ze tot ze bijna goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
- Neem een kom en kluts hier de eieren in.
- Voeg het pijnboompit mengsel toe.
- Roer hier de spinazie doorheen en gebruik zout naar smaak.
- Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180 graden in 40 minuten gaar.
- Serveer direct met tartaar of een gepocheerd ei.
- Vergeet niet je vitamine C in te nemen om het ijzer optimaal op te kunnen nemen!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.