Kokosnoot Spinaziesoep

Kokosnoot Spinaziesoep

Gisteren ben ik lekker op stap geweest met moeder en kindertjes. Gewoon, spontaan een middagje winkelen en bijpraten. Heerlijk! Nou leek het me een goed idee om met een ‘bodem’ op stap te gaan, om te voorkomen dat we al te veel snoepen of gewoon vervelende trek hebben. Ik wilde het mezelf niet al te moeilijk maken en besloot dus om soep te maken. Ik wilde er niet voor naar de winkel, dus kasten werden opengetrokken en ik besloot een Oosterse soep te maken. Voedzaam, licht, lekker zoutig… perfecte start van een middag winkelen!

Kokosnoot Spinaziesoep

1,2 liter soep

0.5 liter kippenbouillon, liefst zelf getrokken (kan vervangen worden door groentebouillon)
400 ml kokosmelk
200 gram bevroren spinazie
1 dessertlepel groene currypasta
1 blaadje nori zeewier, verkruimeld
Optioneel: 100 gram rijst of boekweitpasta
Optioneel: gekookte kip

  1. Breng in een ruime pan de bouillon en kokosmelk aan de kook.
  2. Voeg de spinazie, nori en currypasta toe.
  3. Roer even goed door.
  4. Laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook op het laatst eventueel de rijst of pasta mee.
  6. Voeg voor het serveren koude kip toe.
  7. Serveer met koriander, peterselie, of met een beetje limoensap.

Groene currypasta haal ik bij de natuurvoedingswinkel. Norivellen kun je daar ook krijgen. Eventueel is dit ook bij de Toko te krijgen.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »