Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

Vlees op bot, langzaam gegaard in de slow cooker, resulteert in een boterzacht resultaat. Het vlees valt letterlijk van het bot en de saus die je hebt na het garen is diep en rijk en is eigenlijk een soort bouillon vanwege het bot dat meegegaart heeft. En vaak zijn stukken vlees met bot een stuk goedkoper dan de ‘mooie’ stukjes vlees. Al met al genoeg reden om dit recept uit te proberen!

Lamsvlees met tomaten en rozemarijn is een klassieke combinatie. Het zuur uit de tomaten zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt en aangezien lamsvlees van zichzelf al een iets krachtige smaak heeft, kun je je dus helemaal uitleven met houtachtige kruiden en veel knoflook.

Dit recept kun je ook in de oven maken. Instructies vind je onderaan het recept.

Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

4 porties

1 lamsschenkel van ongeveer 600 gram
6 tomaten, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, platgeslagen
3 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
125 ml rode wijn en 125 ml bouillon naar keuze of,
250 ml bouillon naar keuze
Zout en Peper naar smaak
Olijfolie

Slow cooker

  1. Doe alle ingrediënten minus het lam en de olijfolie in de slowcooker en roer even om.
  2. Leg de lamsschenkel er bij in en schenk er royaal olijfolie overheen.
  3. Roer alles om en zorg dat het lam helemaal bedekt is met de tomaten en bouillon.
  4. Optioneel: Laat 2 – 12 uur marineren voordat je de slow cooker aanzet.
  5. Zet de slow cooker op ‘low’ en laat 7 – 9 uur garen.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een braadpan en fruit hier de ui en knoflook in tot deze glazig worden.
  3. Voeg de tomaten, wijn en bouillon toe en laat even pruttelen.
  4. Als de tomaten zacht zijn, schenk je het mengsel in een ruime ovenschaal.
  5. Doe nog wat olijfolie in de pan, wrijf de lamsschenkel in met zout en peper en bak aan alle kanten bruin.
  6. Leg de lamsschenkel in de ovenschaal op de tomaten.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en laat 2 uur garen.

Serveer het lam met groene groenten, puree en een goed glas wijn 😉

Niet vergeten! Je hebt nog tot aankomende vrijdagnacht de tijd om mee te doen met de Give-Away van mijn nieuwste e-boek: Zin in Zomer! Ik geef er maar liefst 10 weg, dus laat gauw een bericht achter!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »