Het werd weer tijd voor een lekker broodrecept! Dit recept kwam ik op een Duitse site tegen nadat ik iets zocht… geen idee wat ook alweer, maar dit brood leek mij een goed idee en ik ben direct de keuken ingegaan om het te maken, klaar voor de rest van de week. Het fijne van dit brood is, dat het niet heel erg duur is om te maken, veel proteïne bevat vanwege de eieren en de yoghurt, maar door dat laatste ook erg smeuïg is. En net als al mijn ‘Paleo broden’ is ook dit brood binnen het uur gemaakt en klaar en is de keuken weer netjes. Ideaal (al zeg ik het zelf!)
😉
Proteïnebrood – Glutenvrij
(aangepast van Lecker)
14 plakjes
50 gram amandelmeel
50 gram gemalen lijnzaad (ik maal het zelf)
1 el kokosmeel (of kikkererwtenmeel)
150 gram kwark of dikke yoghurt
4 eieren
1/2 tl zeezout
1 tl bicarbonaat
2 el zonnebloempitten + 2 el extra ter decoratie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier alle ingredienten in, minus de extra zonnebloempitten ter decoratie.
- Roer alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
- Stort het beslag in een klein cakeblik, ongeveer 22 cm lang, bekleed met bakpapier.
- Zet in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat minstens een half uur afkoelen en haal dan uit het bakblik.
- Serveer bijvoorbeeld met lekkere geitenkaas, verse sla en olijven.
Tip 1: Bewaar dit brood in de koelkast.
Tip 2: Het originele recept geeft aan dat het broodje een uur op 200 graden gebakken moet worden. Nu heb ik een kleine, elektrische oven en dat leek mij veel te heftig voor het gevoelige amandel- en lijnzaadmeel. Nu is iedere oven anders, dus schat zelf in of je het broodje langer of heter wilt bakken.
Tip 3: Als het uit de oven komt, is het broodje nog ietwat vochtig ondanks dat het stevig aanvoelt aan de bovenkant. Laat het daarom een tijdje uitwasemen. Je zult zien dat het dan vanzelf steviger wordt.
Eet smakelijk!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.