Ik heb altijd een paar liter zelf gemaakte bouillon in de vriezer. Het is zo makkelijk wanneer ik geen tijd/ zin heb om lang in de keuken te staan, een pot bouillon uit de vriezer te halen, deze op te warmen en groenten en vlees toe te voegen voor lekkere soep. Altijd goed. Ik maak op deze manier heel wat overgebleven groenten op! En aangezien mijn kinderen dol zijn op soep en ik het de volgende dag ook mee kan geven als lunch aan manlief, is soep met recht een superfood in ons huishouden!
Deze champignonsoep is ongebonden, dus glutenvrij. Als je graag iets dikkere soep wilt, kun je een kruimige aardappel meekoken en deze op het eind fijn prakken in de soep. Als vervanger voor aardappelzetmeel. Of gebruik aardappelzetmeel 😉 Verder zijn het de kruiden in deze soep die hem maken. Ik heb graag verse kruiden in de vensterbank en in de tuin. Ze geven zoveel meer smaak aan een gerecht dan alleen zout en peper. Gebruik dus naar eigen inzicht en voorkeur en geniet van heerlijke soep zonder pakjes of zakjes!
Kruidige Champignonsoep
1,2 liter
1 liter zelf getrokken bouillon
Keltisch zeezout en peper naar smaak
250 gram schone champignons of andere paddestoelen naar smaak, liefst biologisch
1 blaadje laurier
2 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden
Fijngesneden peterselie, bieslook, lavas of dille
Optioneel: 1 el Soepkruiden voor extra smaak
- Maak eerst bouillon zoals je dat zelf graag doet, bijvoorbeeld van kippen- of runderbotten of groenten.
- Als de bouillon klaar is, zeef je deze en vang je de bouillon op.
- Snijd de champignons in stukken.
- Doe deze bij de soep en laat het nog een half uur trekken.
- Voeg in die tijd de overige kruiden en de knoflook toe. Roer af en toe door.
- Als de champignons gaar zijn, kun je de soep opdienen.
- Breng op smaak met zout en peper.
Uiteraard kun je meer soep maken al naargelang je hoeveelheid eters. Blijf bouillon, groenten en kruiden toevoegen tot je de gewenste smaak en hoeveelheid hebt. Afgekoeld is deze soep nog twee dagen te bewaren in de koelkast.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Nynke zegt
Hallo Heleen, het lijkt me leuk eens zelf bouillon te trekken maar ik heb dit nog nooit gedaan. Kan je misschien uitleggen hoe ik dit het beste kan doen? Verder geweldige site, ik maak er veel gebruik van!
jan zegt
bouillon trekken van rundvlees regel een nooit het water laten koken Doe het vlees in een pan en zet het onder water doe er een laurierblad en een ui met daarin twee kruidnagelen en doe er wat zout bij. dit laten trekken tot het vlees gaar is. je kunt ook een schenkel nemen voor nog krachtiger bouillon.
koolhydraatarm dieet zegt
Hartelijk bedankt voor dit zalige receptje alweer! Gisteren klaargemaakt en ik moet zeggen: om duimen en vingers bij af te likken! Toppertje!
Anonymous zegt
Ook dit recept lijkt me weer heerlijk!!! Ik heb al veel van je recepten gemaakt en de ene is nog lekkerder dan de andere. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat je je blog heb gevonden,en ons voedingspatroon mede dankzij jou op een nog gezondere wijze heb kunnen aanpassen! Ga zo door,zodat ik kan blijven genieten van je blog en recepten(ik heb intussen al zoveel geleerd van je)
groetjes kirsten
Anonymous zegt
ik bedoel dat IK je blog heb gevonden….laptop heeft kuren en zie af en toe mijn tekst niet…