In afwachting van weer een ontzettend leuke Give-Away morgen (yay!) vandaag een leuk en smakelijk recept met kokosmeel. Ik ben zoetjes aan meer en meer met kokosmeel aan het werken om verschillende redenen:
- De smaak is weer eens wat anders, en verandering van spijs doet eten.
- Het is erg voedzaam en vult goed, net als amandelmeel.
- Het is economischer dan amandelmeel. Hoewel de prijs per kilo ongeveer hetzelfde is, heb je maar een kwart of een derde kokosmeel nodig, in vergelijking met een ‘regulier’ recept.
- Het is bijzonder veelzijdig, zoals dit recept laat zien.
- Kokosmeel werkt anders dan de meest gebruikte melen, dit is dus een leuke uitdaging!
Deze kokosmeel wrap heeft een lichte kokossmaak, maar leent zich daardoor heel goed voor iets kruidige vulling. Reepjes vlees of vis met pittige kruiden, een avocado salade met ui en knoflook of gerijpte kaas, het kan allemaal.
Of zoet, dat kan ook 😉
Ik vind dit ook ideaal als vervanging voor de boterham. Als wrap rol je er makkelijk het een en ander in op en neem je het mee naar werk of school. Probeer het dus eens uit en laat me weten waar jij deze kokosmeel wrap mee zou vullen!
Kokosmeel Wrap
1 wrap
1 el kokosmeel, gezeefd
2 eiwitten
Klein mespuntje zout
2 el water of kokosmelk
Kokosolie om in te bakken
- Klop het kokosmeel met de eiwitten, zout en wat water tot er een glad beslag ontstaat en er geen klontjes meer zijn.
- Zet de kom even apart en smelt ondertussen de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Als de pan heet is, schenk je het beslag er in en bak het een minuut of twee.
- Draai de kokosmeel wrap om en bak nog een halve minuut tot hij ook aan de onderkant gaar is.
- Leg op een bord en beleg met alles wat je maar wil.
Tip: Kokosmeel is online te krijgen, kijk morgen op mijn blog voor meer informatie!
Benieuwd naar nog een lekker recept met kokosmeel en de geweldige Give-Away van Gekruid? Kijk dan morgen op mijn blog!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.