Kokosmeel Wrap – glutenvrij, lactosevrij

In afwachting van weer een ontzettend leuke Give-Away morgen (yay!) vandaag een leuk en smakelijk recept met kokosmeel. Ik ben zoetjes aan meer en meer met kokosmeel aan het werken om verschillende redenen:

  • De smaak is weer eens wat anders, en verandering van spijs doet eten.
  • Het is erg voedzaam en vult goed, net als amandelmeel.
  • Het is economischer dan amandelmeel. Hoewel de prijs per kilo ongeveer hetzelfde is, heb je maar een kwart of een derde kokosmeel nodig, in vergelijking met een ‘regulier’ recept.
  • Het is bijzonder veelzijdig, zoals dit recept laat zien.
  • Kokosmeel werkt anders dan de meest gebruikte melen, dit is dus een leuke uitdaging!


Deze kokosmeel wrap heeft een lichte kokossmaak, maar leent zich daardoor heel goed voor iets kruidige vulling. Reepjes vlees of vis met pittige kruiden, een avocado salade met ui en knoflook of gerijpte kaas, het kan allemaal.

Of zoet, dat kan ook 😉

Ik vind dit ook ideaal als vervanging voor de boterham. Als wrap rol je er makkelijk het een en ander in op en neem je het mee naar werk of school. Probeer het dus eens uit en laat me weten waar jij deze kokosmeel wrap mee zou vullen!

Kokosmeel Wrap
1 wrap

1 el kokosmeel, gezeefd
2 eiwitten
Klein mespuntje zout
2 el water of kokosmelk
Kokosolie om in te bakken

  1. Klop het kokosmeel met de eiwitten, zout en wat water tot er een glad beslag ontstaat en er geen klontjes meer zijn.
  2. Zet de kom even apart en smelt ondertussen de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Als de pan heet is, schenk je het beslag er in en bak het een minuut of twee.
  4. Draai de kokosmeel wrap om en bak nog een halve minuut tot hij ook aan de onderkant gaar is.
  5. Leg op een bord en beleg met alles wat je maar wil.

Tip: Kokosmeel is online te krijgen, kijk morgen op mijn blog voor meer informatie!

Benieuwd naar nog een lekker recept met kokosmeel en de geweldige Give-Away van Gekruid? Kijk dan morgen op mijn blog!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »