Paleo Kokos-Citroencake

Het is weekend! En dus tijd voor een heerlijk nieuw cake-recept. Deze cake is heerlijk luchtig, precies zoet genoeg en is perfect voor het zoetjes aan opwarmende lente weer! Dus ga gauw aan de slag en geniet van een plak heerlijke kokoscake en een kop koffie en het feit dat het zaterdag is. Geloof me, beter kan het haast niet worden 😉

Paleo Kokos-citroencake
12 porties

250 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
200 gram kokosbloesemsuiker of 200 ml ahornsiroop
100 gram kokosrasp
1 el vanille extract of zaadjes van 1 vanillepeul
1 tl bicarbonaat
1 tl Keltisch zeezout
10 eieren
100 gram kokosmeel, gezeefd

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
  2. Meng in een grote kom de kokosmeel met de bicarbonaat en het zout.
  3. Neem een andere kom en kluts hierin de eieren met de kokosolie, het zoet en de vanille.
  4. Schenk het eimengsel bij de kokosmeel en roer goed door.
  5. Voeg nu de kokosrasp toe en laat het beslag even staan, ongeveer 10 minuten.
  6. Doe ondertussen een velletje bakpapier in twee springvormen van 24 cm.
  7. Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze in de oven.
  8. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. Een tandenstoker moet schoon uit het midden komen.
  9. Laat de cakes minstens een half uur afkoelen voordat je ze uit de springvorm haalt.

Kokos-Citroenfrosting
Genoeg voor een dubbellaags taart als deze

150 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
120 ml dikke kokosroom (zet een pak kokosmelk in de koelkast en schep het dikke gedeelte er uit)
50 ml honing
2 tl vanille extract
50 gram kokosmeel
2 el verse citroensap
2 tl citroenrasp

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng totdat er geen klontjes meer zijn.
  2. Bewaar in de koelkast tot het wat opgesteven is.
  3. Meng nog even met een garde of kort in de blender en smeer tussen de cake lagen en bovenop.
  4. Decoreer de cake met meer geraspte kokos en citroenrasp en serveer.

Opmerkingen
Meestal is het wel mogelijk om het gebruikte meel voor iets anders te vervangen, maar aangezien dit kokosmeel is, raad ik dat niet aan. Het werkt anders dan ‘gewoon’ meel. Maar gezien de hoge voedingswaarde van kokosmeel, lijkt me dit een niet al te groot probleem… 😉

Heel fijn weekend allemaal!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »