Paleo Vanille-Appelcake – glutenvrij, lactosevrij, suikervrij

Afgelopen zaterdag werden we uitgenodigd bij vrienden voor een kop koffie. Onze kinderen speelden daar, dus zo verenigden we het aangename met het aangename 😉 Het leek me een leuk idee om een lekkere cake mee te nemen! Ik had de dag ervoor een flinke hoeveelheid appels meegekregen waar wat plekken in zaten. Die snij ik weg en dan hou je nog genoeg appel over voor moes of taart. En ik had het voorjaar in de bol, dus geen kaneel of nootmuskaat deze keer, maar vanille en opgeklopte eieren. Heerlijk!

Paleo Vanille-Appelcake (glutenvrij, lactosevrij, suikervrij)
14 plakjes

350 gram amandelmeel
1/4 tl zout
1/4 tl bicarbonaat
3 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 kleine wortel, geraspt
2 eieren, gesplitst
100 ml kokosmelk
1 el appelcider azijn
1 el vanille extract
3 el rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en roer de klontjes er even uit.
  3. Voeg de eidooiers, kokosmelk, wortel, appelcider azijn en vanille toe.
  4. Kluts in een andere, ruime kom de eiwitten tot ze stijf zijn.
  5. Vouw het amandelmeel mengsel voorzichtig door de eiwitten.
  6. Roer voorzichtig de appelstukjes en rozijnen er door.
  7. Stort in een klein cakeblik met bakpapier en bak in 30 minuten gaar.
  8. Laat een half uur afkoelen en haal uit het bakblik.
  9. Serveer direct of bewaar in de koelkast in een luchtdichte doos (tot 1 week houdbaar), of vries in.

Deze cake is niet overdreven zoet. Je zou eventueel een geprakte banaan of appeldiksap toe kunnen voegen voor meer zoete smaak.

Tip: Verdeel het beslag over cupcakes vormpjes. Je kan hier ongeveer 8 gewone cupcakes van maken.

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »