Afgelopen woensdag was mijn moeder, Jeanette, jarig! Ze is nu al 18 jaar 37 jaar oud! 😉 Nu was ze gisteren bij me om wat werk te doen en het leek mij een leuk idee om haar te verrassen met een heerlijke verjaardagstaart. Zonder gluten, geraffineerde suiker of lactose. En lekker dat hij was! En mooi dat hij er uit zag! Nu ben ik niet zo behept met taartdecoratie zoals sommigen dat zijn, dus dit was al een hele prestatie van me!
Paleo Chocolade Verjaardagstaart
12-16 porties
Voor de taart
2 keer het recept voor Lekkerste Chocoladecake Ooit
Voor de frosting
200 gram goeie kwaliteit pure chocolade (min. 70% cacao)
80 ml kokosolie
1 tl vanille extract
Extra
Jam naar keuze (St. Dalfour is suikervrij en in de supermarkt te krijgen)
Kaarsjes
- Bak twee keer een ronde taart van het recept van de Chocoladecake (23 cm doorsnee)
- Laat ze afkoelen
- Smelt in een pannetje de kokosolie en de chocola tot deze gesmolten is
- Roer de vanille erdoor en laat het opstijven
- Leg de eerste cake met de ronde kant naar beneden op het bord waarop je de taart wil serveren
- Besmeer de bovenkant rijkelijk met de jam naar keuze
- Leg de tweede cake met de ronde kant naar boven op de eerste cake
- Smeer nu met een mes de frosting over de taart, inclusief de zijkanten
- Versier de taart met kaarsjes, vers fruit of chocoladesnippers en serveer bij koffie of thee
Tip: Dit is een hele machtige cake. Snij dus kleine puntjes!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!
12 reacties
Hoe groot moet het bakblik zijn?
Weten jullie toevallig hoe ik yoghurt kan maken van kokosmelk dat word veel gemaakt in het paleo dieet en ook kefir basisch van kokosmelk ?
Ik eet vooral zuur fruit en beetje rauwe honing ik ben beetje van heel zoet fruit afgestapt sow als gedoogde fruit banaan en mango ik gebruik alleen gedroogd fruit voor me kefirwater om het toch word om gezet in melkzuur de suikers groetjes Roxanne
Al die chocolade baksels lijken me geweldig, maar ik reageer nogal sterk op chocola ( hartkloppingen, hyperventilatie enzo; ik kan ook niet tegen coffeïne/theïne).
Kan ik de cacao in jouw recepten een op een vervangen door carob? Of is dat geen gezonde keuze? Het is eigenlijk het geroosterde vruchtvlees van een peulvrucht. Ik lees nergens over carob, terwijl ik het best lekker vind, maar het is niet zo lekker als chocola!! Het bevat helaas wel veel sucrose, met fructose en glucose, dus ik zal het niet “kaal” eten maar in of na een maaltijd denk ik dat het wel zou kunnen, sporadisch.
Groetjes, Marjolijn.
Karin, je hebt helemaal gelijk! Gelukkig weet mijn lichaam haarfijn wat goede suikers zijn. Ook voor deze suikers geldt; met mate, maar gelukkig kan het genieten ervan zonder mate en uitbundig!
Gefeliciteerd Jeanette, en jij met je moeder, Heleen! Ik ga aan de choco, mmm..jammie..
Ik vind dat jullie 2 begrippen door elkaar halen… suikervrij als in: zonder toegevoegde troep is niet suikervrij. Jam bestaat van vruchten, die bevatten per definitie vruchtensuikers. 😉
Suikervrij betekent inderdaad vrij van geraffineerde suiker. Fruitsuiker is niet geraffineerd.
waar vind ik het recept van die pannetjes-brownie?
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/04/decadente-chocoladecake-glutenvrij.html
Als ik de link aanklikken kom ik bij een recept voor knoflooksoep. . . 🙁
Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd met Jeanette!
Felicitaties voor Jeanette!! en natuurlijk jij ook met je mams. Jullie zijn dus ook lekker dichtbij elkaar jarig. Krijg steeds meer het vermoeden dat dat bij veel families zo is. De taart die je gemaakt hebt is idd verrukkelijk. Gisteren heb ik wederom op verzoek van de kinderen, de brownie in het steelpannetje gemaakt. Die gaat lekker snel, zonder suiker, ik heb er wel extra een enorme klont roomboter in gestopt!! heb er nu mee ontbeten 🙂 met een gezonde smoothie erbij en ik zit voorlopig wel even vol! Fijn weekend allemaal!! gr. Adrielle
Ook ik ontbijt zo! Heerlijk! Die pannetjes-brownie is idd belachelijk eenvoudig en als het suikervrij is, waarom zou je het dan niet ’s ochtends eten? Kan me geen beter ontbijt voorstellen!
Jij ook fijn weekend!