Paleo Bessenkruimel

De afgelopen zomer heb ik veel tijd gespendeerd met het ‘scoren’ van grote hoeveelheden fruit, al dan niet fruit dat diezelfde dag verwerkt moest worden. Dit is namelijk geen probleem als je het diezelfde dag schoon in de vriezer doet. Dit is even wat werk, maar het garandeert wel dat je op momenten waarop zeg, rood fruit niet beschikbaar is, je toch kan genieten van de zure smaak en prachtige rode kleuren.

Het voordeel van een vriezer vol fruit, is dat je op de meeste gekke momenten heel eenvoudig een ontzettend lekker dessert op tafel kan zetten. Met slechts een paar ingrediënten, ben je in een mum van tijd klaar omdat je alles al voorhanden hebt. Ik zorg altijd dat ik amandelmeel, eieren en kokosolie in huis heb. Met die combinatie kan ik heel wat lekkere dingen maken. Zo kun je variëren met hartige toevoegingen om zoute koekjes te maken, of een kruimel voor op een visschotel uit de oven, of je voegt fruit en wat zoets toe en je hebt een voedzaam dessert of ontbijt (die twee zijn echt onderling inwisselbaar als je de juiste dingen gebruikt!).

Deze kruimel is daar een goed voorbeeld van. Zoet, warm, crunchy door de kruimel en goed vullend. Dit is een dessert dat ik zonder problemen op welk moment van de dag serveer. Hij komt uit het boek ‘Every Day Paleo’ en wordt daar ‘a berry good cobbler’ genoemd. Ik heb het recept nauwelijks aangepast en het werkt echt super. Maken dus!

Paleo Bessenkruimel
Ongeveer 8 porties

150 gram amandelmeel
1 ei
2 el gesmolten kokosolie
2 el honing
2 el kaneel
300 gram bevroren rood fruit naar keuze (ik gebruikte blauwe bessen en aardbeien)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een kom en meng hier de eerste 5 ingredienten in tot je een kruimelig deeg krijgt.
  3. Doe het bevroren fruit in een ovenschaal en verdeel hier de kruimellaag op.
  4. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
  5. Serveer met dikke kokosmelk of slagroom als je lactose mag hebben.

Uiteraard kun je met elk soort fruit dit maken. Wat denk je van peren, appels, perziken of zelfs pruimen? Kijk wat er in seizoen is of wat je bewaard hebt in je vriezer en leef je uit!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »