Deze taart is bedrieglijk eenvoudig om te maken en bevat goeie vetten van de kokosmelk en -olie. Lekker met een eenvoudige taartbodem van amandelmeel en uiteraard glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Dus helemaal Paleo en helemaal vegan! 😉
Paleo Bosvruchten IJstaart
12 punten
Voor de taartbodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
2 el gesmolten kokosolie
1 el Vanille Extract
1 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten goed tot er min of meer een bal ontstaat.
- Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
- Druk het deeg plat in de springvorm en gebruik je vingers om het ongeveer gelijk te verdelen.
- Bak de taartbodem tot het net licht goudbruin wordt, in ongeveer 15 minuten.
Voor de vulling
1 liter kokosmelk
250 gram rood fruit naar keuze, ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen.
1 el Vanille Extract
Snufje zout
2 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
12 blaadjes gelatine of 4 gram agar agar
- Week de blaadjes gelatine op in wat koud water.
- Verwarm ondertussen ongeveer een kopje kokosmelk in een steelpan.
- Als je agar agar gebruikt, kun je dit hierin oplossen.
- Zodra de melk warm wordt, roer je de gelatine erdoor tot het volledig opgelost is.
- Neem een blender of een staafmixer met een hoge kom en doe hier de overige ingrediënten in.
- Blender het goed tot het helemaal glad is.
- Roer dit door de warme kokosmelk heen en roer even goed door.
- Pak nu de taartbodem in de springvorm en schenk het mengsel hier in.
- Laat iets afkoelen, ongeveer een half uur en zet in de vriezer.
- Na twee uur is de taart mooi opgesteven en klaar voor consumptie! 😉
- Serveer met dikke kokosmelk en wat vers fruit.
De gelatine of agar agar is nodig om de taart vorm te geven, ook buiten de vriezer. Het geeft het ook een heerlijk zacht mondgevoel. Ik denk dat het wel zonder kan, maar ik denk dat de taart dan erg hard wordt en mogelijk waterig als je het wat laat ontdooien. Het zal voor de smaak niets uitmaken, maar het oog wil ook wat! 😉
Uiteraard kun je bijna elk soort fruit gebruiken dat je wilt. Maar ik zou voor het zachtere fruit kiezen als perzik, ananas, mango of ander rood fruit. Ook zou je met avocado of gesmolten chocolade kunnen experimenteren! Als je je eigen versie hebt gemaakt, laat dan een bericht achter om te delen hoe het was!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!