Paleo Bosvruchten IJstaart

Deze taart is bedrieglijk eenvoudig om te maken en bevat goeie vetten van de kokosmelk en -olie. Lekker met een eenvoudige taartbodem van amandelmeel en uiteraard glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Dus helemaal Paleo en helemaal vegan! 😉

Paleo Bosvruchten IJstaart
12 punten

Voor de taartbodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
2 el gesmolten kokosolie
1 el Vanille Extract
1 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed tot er min of meer een bal ontstaat.
  3. Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
  4. Druk het deeg plat in de springvorm en gebruik je vingers om het ongeveer gelijk te verdelen.
  5. Bak de taartbodem tot het net licht goudbruin wordt, in ongeveer 15 minuten.

Voor de vulling
1 liter kokosmelk
250 gram rood fruit naar keuze, ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen.
1 el Vanille Extract
Snufje zout
2 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
12 blaadjes gelatine of 4 gram agar agar

  1. Week de blaadjes gelatine op in wat koud water.
  2. Verwarm ondertussen ongeveer een kopje kokosmelk in een steelpan.
  3. Als je agar agar gebruikt, kun je dit hierin oplossen.
  4. Zodra de melk warm wordt, roer je de gelatine erdoor tot het volledig opgelost is.
  5. Neem een blender of een staafmixer met een hoge kom en doe hier de overige ingrediënten in.
  6. Blender het goed tot het helemaal glad is.
  7. Roer dit door de warme kokosmelk heen en roer even goed door.
  8. Pak nu de taartbodem in de springvorm en schenk het mengsel hier in.
  9. Laat iets afkoelen, ongeveer een half uur en zet in de vriezer.
  10. Na twee uur is de taart mooi opgesteven en klaar voor consumptie! 😉
  11. Serveer met dikke kokosmelk en wat vers fruit.

De gelatine of agar agar is nodig om de taart vorm te geven, ook buiten de vriezer. Het geeft het ook een heerlijk zacht mondgevoel. Ik denk dat het wel zonder kan, maar ik denk dat de taart dan erg hard wordt en mogelijk waterig als je het wat laat ontdooien. Het zal voor de smaak niets uitmaken, maar het oog wil ook wat! 😉
Uiteraard kun je bijna elk soort fruit gebruiken dat je wilt. Maar ik zou voor het zachtere fruit kiezen als perzik, ananas, mango of ander rood fruit. Ook zou je met avocado of gesmolten chocolade kunnen experimenteren! Als je je eigen versie hebt gemaakt, laat dan een bericht achter om te delen hoe het was!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »