Paleo Wafels

Wat is er lekkerder dan amandelmeelpannenkoekjes? Amandelmeel wafels natuurlijk! Helemaal op een luie zondagochtend met rood fruit, gebakken bacon en kokosroom. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om op zaterdagavond als het geteisem op bed ligt iets lekkers te maken voor ontbijt. Vaak zijn dit pannenkoekjes of cupcakes, maar ik ben sinds een aantal dagen de trotse eigenaresse van een wafelijzer (bedankt, Mariesa voor de tip!) en ik kon niet wachten om het uit te proberen! Dus bij deze.

Het recept is heel eenvoudig en als je de specerijen weglaat, kun je het aanpassen aan je eigen smaak. Als je een veganistische versie wilt maken, kun je proberen de eieren te vervangen door appelmoes en het water achterwege te laten. Ik zou ongeveer 100 – 150 gram appelmoes (zonder suiker of zoetstoffen uiteraard) toevoegen. Als je dit gedaan hebt, laat dan hier even een bericht achter om te laten weten hoe het ging!

Paleo Wafels
Genoeg voor 6 grote wafels

200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 baking soda
1 el kaneelpoeder
2 tl vanille extract
4 eieren
80 ml prikwater
2 el zoet naar keuze, of het equivalent voor stevia
4 el gesmolten kokosolie

  1. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in en roer even door om de klontjes te verwijderen.
  2. Meng hier vervolgens alle overige ingrediënten door en meng het met een elektrische klopper een minuut ofzo, goed door. Zo worden de wafels mooi luchtig.
  3. Verwarm een wafelijzer voor op een lage stand en schenk genoeg beslag in.
  4. Als de wafels klaar zijn, serveer je ze direct met kokosroom, rood fruit, scheutje diksap of honing of andere lekkere dingen!
Tip: Je kan deze wafels ook invriezen. Zo hoef je ze op een later moment alleen maar even in de oven op te warmen (10 minuten op 150 graden).
Tip 2: De hoeveelheid wafels is afhankelijk van je type wafelijzer.
Of probeer een maiswafels, deze kunnen erg gezond voor je zijn!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »