Voor mij is avocado een groente/vrucht waar ik een haat-liefde mee heb. Net zoiets als levertraan, haring en rode bessen. Erg gezond, goed voor me en ik zal er zeker niet slechter van worden, maar zeker niet mijn meest favoriete eten. Toch probeer ik wekelijks avocado en haring te eten. De laatste met veel rauwe ui en wat citroensap, de eerste op zo veel mogelijk verschillende wijze. Wat wel erg goed werkt bij mij is het feit dat de avocado een prachtige groene kleur heeft. Heel dramatisch met andere kleuren en daarom een lust voor het oog! Een haring heeft dat toch minder… 😉 Afgelopen donderdag kreeg een zak met avocado’s mee van iemand en ik vond dat het tijd was om maar weer eens wat meer te experimenteren hiermee. Bij deze de resultaten!
Avocado-Choco smoothie
Voor 4 porties
2 rijpe Hass avocado’s
200 ml kokoswater of kokosmelk
1 el rauwe honing of ahornsiroop
1 tl vanille extract
Voor de rauwe chocoladesiroop:
2 el rauwe cacaopoeder
1 tl vanille extract
1 el rauwe honing of ahornsiroop
1 el water
- Meng alle ingrediënten voor de smoothie met een staafmixer tot het de gewenste consistentie heeft.
- Meng alle ingrediënten voor de chocoladesiroop in een glazen pot.
- Als het wat te dik blijft, voeg je wat meer water toe.
- Laat de siroop langs de zijkant van de glazen lopen en lepel vervolgens de smoothie in het glas.
- Direct serveren.
Avocado-Lava Smoothie
Voor 4 porties
2 rijpe Hass avocado’s
200 ml ananassap
2 el kokosolie
250 ml melk naar keuze (kokosmelk, amandelmelk of anders)
1 el rauwe honing of ahornsiroop
8 grote aardbeien
- Pureer eerst de aardbeien en verdeel dit over vier glazen.
- Pureer vervolgens de overige ingrediënten voor de smoothie tot het de gewenste consistentie heeft en verdeel dit ook over de glazen.
- Neem een lange lepel en trek als het ware de aardbeien puree omhoog voor een dramatisch lava effect.
- Serveer direct.
Mango Grapefruit – Avocado smoothie
Voor 4 porties
2 rijpe Hass avocado’s
1 rijpe mango, in stukjes gesneden
2 grapefruits, 1 geperst, 1 in parten
- Pureer de avocado’s, mango en het grapefruitsap tot de gewenste dikte.
- Verdeel de helft van de grapefruit stukjes over de glazen en schenk hier de smoothie op.
- Maak af door de overige grapefruit stukjes daarover te verdelen.
- Serveer direct.
Tip 1: Als je ijsvormpjes hebt, kun je dit alles net zo doen maar dan om ijsjes te maken. Ziet er erg mooi uit en is nog lekker ook!
Tip 2: Als je net als ik idioot veel avocado’s hebt gekocht of gekregen, is het een idee om ze in te vriezen. Maak een puree en verdeel dit in porties in bakjes of zakjes in de vriezer. Blokjes of partjes werkt niet, want die ontdooien niet goed en lijkt dan net snot. Vraag me niet waarom, maar met puree is dat niet het geval.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Judith Roosen zegt
Heb de avocado smoothie geprobeerd, maar ik weet het niet. Het had een heel rare smaak die ik niet kon thuis brengen en na happen echt niet meer lekker was. Er zat een wrange smaak aan.
De chocolade saus was een topper! Ik heb heel graag rijstwafels met chocolade en de suiker zit natuurlijk in de chocolade.
Maar de gewone rijstwafels met deze chocotoping is super!
Anonymous zegt
Ik maak iedere dag groente smoothies van bv sla, spinazie en andijvie, als fruit wissel ik ook steeds af alleen geen banaan,Nu heb ik een vraagje hier wordt gebruik gemaakt van cocosmelk mijn vraag is eigelijk waarom? Is cocosmelk Gezonder?.
Ikzelf gebruik namelijk Kefir, wat is nu beter en gezonder?
Greetje.
Anonymous zegt
wat me nu verbaasd,is dat je vanille extract gebruikt,dat is toch kunstmatig?Waarom geen echte vanille?Uitgeschraapt kun je het misschien ook wel in stevia en dergelijkr bewaren.Ik begin er niet aan,stevia lijtk me ook niet gezond..groetjes Sylvia
Heleen Quantrill zegt
Ik maak mijn eigen vanille extract. Dit vind je bij de Recepten of als je het opzoekt via de zoekfunctie.
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Ik ben gek op avocado. gebruik amandelmelk als basis om het smeuiig te maken.
Ik gebruik ook vijgen en dadelmoes om de smoothie te zoeten. Vooral vijgen is een verrukkelijke toevoeging bij avocado.laat de vijgen wellen, kook ze heel zachtjes tot ze gaar zijn, knip de tja…vijgenaveltjes eraf en pureer de vijgen. evt. gekookt water toevoegen als het te stevig is.
De smoothie met vijgenmoes en banaan en kiwi (ik houd van mixjes)in blender met 250 ml amandelmelk en ik heb de hele ochtend gegeten. Jean
Anonymous zegt
Ik maak dagelijks een smoothie van advocado, banaan, kiwi en versgeperst sinaasappelsap.
Mijn zoontje van 2,5jaar die in een periode zit van geen fruit te willen eten, is er gek op. Soms doe ik er bij hem 1 lepeltje honing bij, als de kiwi nog wat te zuur smaakt.
Lekker en gezond!
Willemijn zegt
Dankjewel voor de avocado recepten! Ik maakte de avocado-choco smoothie dit weekend als dessert, het was een hit! Zelfs bij mijn conservatieve schoonouders (lees aardappel-groente-vlees types) 🙂 die toch wat bevreesd komen eten tegenwoordig.
Op jouw foto lijkt het alleen vla-geel en de mijne was lichtgroen. Is het optisch bedrog?
groetjes, Willemijn
Willemijn zegt
Ik heb een onvoorwaardelijke liefde voor avocado´s. In stukjes met wat zeezout en versgemalen peper, guacamole, je mag me ervoor wakker maken! Met zoete avocado recepten ben ik sinds kort aan het experimenteren, dus deze recepten komen goed van pas! Ik ga mijn wederhelft die jarig is dit weekend verrassen met het eerste recept! Lijkt me een prima birthday ontbijtje op bed 🙂
Fijn weekend,
Willemijn
Lot zegt
Chocomole is ook lekker.
1 rijpe avocado, zonder pit, wat zoetstof, ½ tl vanille, 4 el cacao niet afgestreken, ½ kop water. Komt in iets aangepaste vorm van de site http://www.choosingraw.com/, ken je die?
Blenderen en ik heb hem ook al gemaakt met kokosmelk en de halve hoeveelheid water.
Ik vind avocado heerlijk ook op brood met wat sambal