Gemberkoekjes – Glutenvrij, suikervrij, vegan

Kennelijk is het recept voor gemberkoekjes dat ik vorig jaar een keer gepubliceerd heb, op de een of andere manier verdwenen, maar de vraag ernaar is wel gebleven! Dus bij deze nogmaals het recept voor heerlijke gemberkoekjes zonder graan of geraffineerde suiker! Ik zal mijn best doen, het deze keer niet kwijt te raken! 😉

Het mooie van amandelmeelkoekjes, is dat ze voor veel verschillende diëten geschikt zijn: Glutenvrij, diabetes, Paleo, veganistisch en lactosevrij. Uiteraard kun je het recept aanpassen aan je eigen smaak, want met gesmolten boter zijn deze koekjes ook erg lekker! Maar zoals je ziet is dit een heel dieet-vriendelijk koekje!

Gemberkoekjes – Glutenvrij, suikervrij, vegan
Genoeg voor ongeveer 16 koekjes

350 gram amandelmeel
1/4 tl zeezout
1/4 tl baking soda
2 tl goede kwaliteit gemberpoeder
1 el verse, geraspte gember (optioneel, hier worden de koekjes erg ‘pittig’ van)
100 ml gesmolten kokosolie
150 gram palmsuiker of een ander zoet naar keuze
1 el citroenrasp

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hier het amandelmeel, zout en bakpoeder in. 
  3. Voeg nu de gember en de palmsuiker toe en roer nog even door.
  4. Roer nu de kokosolie en het citroenrasp erdoor.
  5. Blijf roeren/ kneden tot er een samenhangend deeg ontstaat. 
  6. Neem nu twee vellen bakpapier en druk hier het deeg tussen plat. 
  7. Neem een deegroller en rol het deeg voorzichtig uit tot een halve cm dikte.
  8. Met een vorm steek je nu koekjes uit. Ik gebruik gewoon een ronde vorm, is makkelijker. 
  9. Verwijder het deeg dat om de koekjes zit en maak hier nog meer koekjes van op dezelfde wijze. 
  10. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar. 
  11. Laat in de oven afkoelen met de deur op een kiertje. Warme amandelmeelbaksels vallen uit elkaar als ze te snel verplaatst worden.
  12. Geniet er direct van, of bewaar in een luchtdichte doos, liefst in de koelkast. 
Kijk voor meer veganistische lekkernijen hier.

PS: Vergeet niet je aan te melden voor de interessante nieuwsbrief van Superfood Fitpleinshop en krijg EUR 5,- korting op je eerstvolgende bestelling daar!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »