Wat kun je doen met Rabarber?

De vroege zomermaanden zijn de beste tijd om rabarber te eten. De groente onder het fruit en het fruit onder de groenten. Het is nu volop te verkrijgen en zal mooi staan pronken in menig groentetuin. Profiteer er van! De stengels hoeven niet geschild te worden, maar het blad moet wel verwijderd worden. Dat is giftig! En rabarber leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Heel veelzijdig, dus!

Een aantal eenvoudige manieren om van rabarber te kunnen genieten, is door het te stoven met een enkele toevoeging. Wat te denken van gestoofde rabarber met sinaasappelschil? Of voeg op het laatst een seizoensgenoot van de rabarber toe: aardbeien. Of andere bessen die nu volop te verkrijgen en o zo gezond zijn. Om te huilen, zo lekker! Andere heerlijke combinaties zijn rabarber met vanille, gember, kaneel, citroensap en zelfs een beetje kruidnagel.

Als je rabarber wilt stoven, doe dit dan niet in iets dat met de zuren reageert. Dus niet in aluminium of staal, maar in glas, aardewerk of met een beschermlaag over het metaal. En wees zuinig met water toevoegen. Twee eetlepels op een bos rabarber is meer dan genoeg. Gebruik geen suiker, maar breng op smaak met honing. Zo worden de voedingsstoffen goed opgenomen in je lichaam.

Rabarber Aardbei Kruimel – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij 
6 porties

5 stengels rabarber, in stukken gesneden
1 pond aardbeien, kroontjes verwijderd
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
200 gram pecannoten, gehakt
200 gram kokosrasp
3 el gesmolten kokosolie
Kaneel
Ahornsiroop of honing naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verdeel het fruit in een (glazen) ovenschaal.
  3. Roer de rasp en het sap erdoor en voeg eventueel wat zoet toe.
  4. Meng in een kom de pecannoten, kokosrasp en kaneel naar smaak met de kokosolie.
  5. Verdeel dit over het fruit. 
  6. Bak het in 45 minuten gaar. 
  7. Serveer warm of koud.
  8. Lekker met zelfgemaakt vanille-ijs of dikke kokosroom.

Wat doe jij met rabarber?


Bron: Elsevier 23 juni 2012

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »