Wat kun je doen met Rabarber?

De vroege zomermaanden zijn de beste tijd om rabarber te eten. De groente onder het fruit en het fruit onder de groenten. Het is nu volop te verkrijgen en zal mooi staan pronken in menig groentetuin. Profiteer er van! De stengels hoeven niet geschild te worden, maar het blad moet wel verwijderd worden. Dat is giftig! En rabarber leent zich voor zowel zoete als hartige gerechten. Heel veelzijdig, dus!

Een aantal eenvoudige manieren om van rabarber te kunnen genieten, is door het te stoven met een enkele toevoeging. Wat te denken van gestoofde rabarber met sinaasappelschil? Of voeg op het laatst een seizoensgenoot van de rabarber toe: aardbeien. Of andere bessen die nu volop te verkrijgen en o zo gezond zijn. Om te huilen, zo lekker! Andere heerlijke combinaties zijn rabarber met vanille, gember, kaneel, citroensap en zelfs een beetje kruidnagel.

Als je rabarber wilt stoven, doe dit dan niet in iets dat met de zuren reageert. Dus niet in aluminium of staal, maar in glas, aardewerk of met een beschermlaag over het metaal. En wees zuinig met water toevoegen. Twee eetlepels op een bos rabarber is meer dan genoeg. Gebruik geen suiker, maar breng op smaak met honing. Zo worden de voedingsstoffen goed opgenomen in je lichaam.

Rabarber Aardbei Kruimel – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij 
6 porties

5 stengels rabarber, in stukken gesneden
1 pond aardbeien, kroontjes verwijderd
Rasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
200 gram pecannoten, gehakt
200 gram kokosrasp
3 el gesmolten kokosolie
Kaneel
Ahornsiroop of honing naar smaak

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verdeel het fruit in een (glazen) ovenschaal.
  3. Roer de rasp en het sap erdoor en voeg eventueel wat zoet toe.
  4. Meng in een kom de pecannoten, kokosrasp en kaneel naar smaak met de kokosolie.
  5. Verdeel dit over het fruit. 
  6. Bak het in 45 minuten gaar. 
  7. Serveer warm of koud.
  8. Lekker met zelfgemaakt vanille-ijs of dikke kokosroom.

Wat doe jij met rabarber?


Bron: Elsevier 23 juni 2012

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »