Eerlijk is eerlijk, het idee is niet origineel. Ik zag namelijk een banaan sushi met Nutella voorbijkomen op Pinterest en daar waren ook gehakte nootjes overheen gestrooid. Dus, idee is niet origineel, maar deze uitvoering is wel geheel van mijzelf! 😉 Mocht je nog leuke sushi borden nodig hebben.
Wij hebben nu lekker herfstvakantie. Ik kan echt ontzettend genieten van vakanties. Wekker uit, lang slapen en kalm aan doen gedurende de dag. We zijn echte slaapkoppen bij ons thuis. Elk op onze eigen manier. Manlief kan in principe met zo’n 6,5 uur per nacht slaap toe, maar dan moeten de omstandigheden wel net zo zijn. Dus niet te warm, niet te koud, geen rumoer, vooraf de tijd hebben gehad om bij te komen van de werkdag. Het is een beetje een pietlut kun je wel zeggen. Maar hij valt dan ook als een blok in slaap (binnen 12 minuten en ja, het is echt zo exact) en wordt in diezelfde positie ook weer wakker.
Geloof me, ik zie groen van jaloezie. Want ik heb dus echt wel negen uur slaap nodig elke nacht. Is ook nooit anders geweest en wellicht dat dit iets minder wordt in de toekomst, maar voor nu ligt Heleentje keurig om tien uur op bed en word ik om zeven uur wakker. Ga ik later op bed, dan ben ik niet voor half negen wakker en zelfs dat ik al zeldzaam. Ernstig gewoon.
Zoonlief heeft datzelfde euvel. Waar leeftijdgenoten van hem allang pas om acht uur naar bed gaan, moet hij dan al in bed liggen en het licht uit hebben. Die elf uur slaap is echt noodzakelijk. Onze dochter lijkt meer op haar vader wat dat betreft, maar ze kan wel oprecht genieten van uitslapen en komt vaak in vakanties pas tegelijk met mij uit bed.
Veel van wat ik doe in de avond, direct na het avondeten, is dan ook gericht op de slaap. Keuken opruimen en dan eerst weer even een ommetje maken voor wat frisse lucht, daarna thee drinken en boekje lezen. Vaak willen de kids vlak voor het naar bed gaan nog wat eten en dan maak ik iets met banaan of yoghurt klaar. Beiden wekken bepaalde stoffen op die de slaap bevorderen namelijk. En in deze omstandigheid is deze ‘sushi’ ontstaan. Ik was op zoek naar iets leuks om met een banaan te doen en vanwege de vakantie heb ik net iets meer tijd (lees: geduld) om dit soort dingen te doen.
En het ziet er ook gewoon ontzettend mooi uit! Een feestje om te eten! En ik durf te wedden dat je de meeste spullen hiervoor wel in huis hebt. Want we gaan natuurlijk niet moeilijk doen, dat snappen jullie zo onderhand wel. Deze mama is van eenvoud.
Volg een cursus en workshop sushi maken in Midden Nederland en leer de fijne kneepjes van dit Japanse ambacht. Van perfect gekookte rijst tot prachtig gerolde maki en nigiri, alles komt aan bod. Een leuke en leerzame ervaring voor liefhebbers die hun sushi-skills naar een hoger niveau willen tillen!
Pistache Banaan Sushi
Heleen QuantrillIngrediënten
- 1 grote banaan
- 50 gram pure chocola
- Een klein handje pistache noten
- Optioneel: geraspte kokos of maanzaad
Instructies
- Smelt in een kom de chocola Au Bain Marie. Zet dit apart.
- Schil de banaan en leg hem op een snijplank.
- Smeer de gesmolten chocola over 1 kant van de banaan.
- Hak de pistachenootjes grof en strooi deze over de chocola. Voeg eventueel nog wat geraspte kokos of maanzaad toe.
- Laat het geheel even hard worden in de koelkast.
- Snijd de banaan in plakjes en serveer direct.
Notities
Waarschijnlijk heb je hier genoeg gesmolten chocola voor twee bananen. Leef je uit dus!
Hier maakte ik gebruik van:
Pistachenootjes van Gezondenotenkopen.nl
Pure chocola 70% van Gezondechocolakopen.nl
Maanzaad van de markt gehaald