Hoe lang is het geleden dat ik een fatsoenlijk recept heb gepubliceerd…. (krekels op de achtergrond)… precies. Ik krijg zometeen een vriendin op de koffie en hoewel zij verder niks met voeding of gezondheid heeft zozeer, leek het me leuk om ons te verwennen met heerlijke banaan-cupcakes van amandelmeel. Ik heb weer een flinke voorraad bananen liggen en een zak amandelmeel in de kast staan, dus mijn handen jeukten om aan de slag te gaan! Het vooruitzicht van iets van cake zonder me zorgen te maken over granen of suiker is heerlijk. Na drie weken nauwelijks gesnoept te hebben en het zoet grotendeels te hebben gelaten voor wat het is, zijn deze Banaan Cupcakes een welkome afleiding.
Wie nog nooit met amandelmeel gewerkt heeft, moet dat zeker eens proberen.
Amandelmeel is heel voedzaam en bevat veel vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren waardoor het haast een superfood genoemd kan worden. Verder is het zo eenvoudig om te verwerken en smaakt het verrukkelijk. Hoewel prijzig, vult amandelmeel heel erg goed en kun je bijvoorbeeld een Banaan Cupcake zien als een maaltijd op zich omdat het zoveel voedingsstoffen bevat. Je krijgt wat dat betreft zeker waar voor je geld.
Banaancupcakes
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
1/4 tl bakpoeder of baking soda
2 eieren
60 ml druivenpitolie of gesmolten kokosolie
60 ml agave of 50 gram palmsuiker, wat je voorkeur heeft
2 geprakte, rijpe bananen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier de droge ingrediënten in.
- Kluts in een maatbeker de eieren los en roer hier de olie en het zoet door.
- Schenk dit bij het amandelmeel en roer even goed door.
- Voeg nu de bananen toe en roer nog even om.
- Verdeel het beslag over 10 cupcake vormpjes. Ik heb een bakplaat voor cupcakes waar ik papiertjes in doe. Als je een siliconenvorm hebt, is dat natuurlijk ook prima.
- Zet het in de oven en laat in 20 minuten goudbruin worden.
- Als de cupcakes afgekoeld zijn, klop je wat slagroom stijf en verdeel je dit over de cupcakes.
- Een paar stukjes banaan en wat geschaafde pure chocola of wat rauwe cacao en klaar!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.