Eet je Kast leeg Uitdaging: Week 4

Eet je Kast Leeg Uitdaging

Eet je Kast Leeg UitdagingHouden jullie het nog vol? Voor iedereen die de Eet je Kast leeg Uitdaging tot nu toe heeft volgehouden: proficiat! Het einde is in zicht! Hier begint het echt wel nijpend te worden, maar ik wil de maand heel graag vol maken, dus het wordt tijd om echt creatief te worden. Simon is deze week nog uithuizig, en de kids zijn gelukkig geen moeilijke eters, dus dat scheelt. Maar evengoed zal het voor mij deze week wel een stuk lastiger worden!

Update

Tot nu toe heb ik €48,95 uitgegeven aan boodschappen. Een deel daarvan ging naar de honden, want hun voer valt onder het boodschappenbudget. Verder heb ik diksap, bananen, een kippenpoot en wat groenten gehaald. In plaats van boter gebruiken we kokosolie en nu dat de havermout bijna op is, stap ik over op gierst. Dit betekent wel dat als we dat als ontbijt willen, ik dit de avond ervoor klaar moet zetten. Gierst is niet binnen een kwartier klaar, dus dat doe ik in de slowcooker.

Of ik het red om deze hele week nog geen boodschappen te doen, vraag ik me echt af. De koelkast bevat een halve witte kool, champignons en knoflook. Da’s 1 maaltijd voor ons drietjes. Twee als ik er rijst bij maak. Maar ik heb geen eieren meer en ook geen linzen. Dus da’s wel een beetje karig.

Wat ik gemerkt heb, is dat de koolhydraten het langst blijven liggen hier. Eieren, vlees, vis, groenten en fruit en zelfs noten, gaan er erg snel doorheen hier. Afgezien van de havermout in de ochtend uiteraard. Maar in de afgelopen drie weken heb ik nog maar drie keer rijst en twee keer aardappels gegeten. Ik had verwacht dat die aantallen veel hoger zouden liggen. Maar de combi van twee verschillende groenten en eiwitten lijkt goed te bevallen.

Schoollunch

De kids zullen het deze week zonder hun geliefde zuurdesembrood moeten doen. Ik maak of haal dat voor de twee keer dat ze op school eten. Maar het brood is nu echt op en tenzij iemand mij een broodje geeft, komt het er deze week niet in! Zoonlief opperde wel sushi omdat hij norivellen had gevonden in de kast. Lekker met komkommer en avocado…?

Maar soep is ook lekker. Ik heb nog twee bakjes erwtensoep en een bakje kippensoep in de vriezer, dus die zet ik in voor lunch.

Andere Eiwitten

Het vlees is nu helemaal op. Ik heb nog een zak scholletjes en dan is de vis ook op. Deze week eten we dus meer peulvruchten dan normaal. Kikkererwten en zwarte bonen heb ik nog. Maar zo an sich is dat een beetje flauw. Een lekkere kikkererwtcurry bevat ook groenten als aubergine, courgette en spinazie om maar wat te noemen. En zwarte bonen zijn lekker, maar ook daar moeten wel wat groenten bij!

Mijn Plan deze Week

Het is vandaag maandag en ik heb sowieso groenten voor vandaag en morgen (de kool en champignons). De soep en de visjes maak ik ook op deze week (had ik voor vorige week op de planning staan, maar dat liep anders). Maar alles bij elkaar opgeteld, kom ik niet verder dan woensdag. Als ik wat groenten haal, kan ik met de peulvruchten nog twee dagen toe. Dan is het vrijdag. Zondag komt m’n lief weer thuis en dan gaan we lekker eten. Dus zaterdag zien dat ik bij een ander kan eten? 😉

Conclusie

Het valt me mee dat het deze week pas echt spannend gaat worden. Maar ik wil mezelf niet het mes op de keel zetten. De uitdaging was om zoveel mogelijk uit eigen voorraad te eten met het doel om de boel op te ruimen en wat geld opzij te kunnen zetten. Beide doelen zijn bijna gehaald, dus daar ben ik al heel tevreden mee. Als het zo uitkomt dat ik verderop in de week wat groenten erbij moet halen, dan zij dat maar zo. De voorraad die ik had, voorzag dus vrij lang in wat we nodig hadden. Dingen die nu overblijven zijn noedels, rijstvellen en een flink aantal potten kokosolie. Die eerste twee zal ik niet weer kopen. Simon ging een keer los in een toko en vond het een goed idee om een grote hoeveelheid rijstnoedels te kopen. Alsof wij elke week Aziatisch eten. Niet dus. En nou blijven ze over. Da’s dus duidelijk! De rijstvellen zal ik over doen aan iemand die er loempia’s mee maakt. Ik heb op dit moment toch niet de behoefte om dat soort dingetjes te gaan doen. Kost moet simpel, voedzaam en lekker zijn. In die volgorde.

Al met al ben ik best tevreden met wat ik tot nu toe bereikt heb. Ik ben benieuwd hoe het zich deze week gaat ontwikkelen en volgende week maandag sluiten we deze Eet je Kast leeg Uitdaging af. Op naar de volgende uitdaging 😉

En jullie? Als jullie nu ook de laatste week ingaan, waar lopen jullie dan tegenaan? En wat zijn jullie oplossingen daarvoor? Deel het hieronder!

2 reacties

  1. Esther schreef:

    Hé Heleen,

    Ik weet niet of je er aan gedachthebt maar die rijstvellen kun je ook om vers gesneden groenten of fruit doen met een dipsausje.

    1. Ha Esther,

      Klopt inderdaad, maar ik had een heel pak gekocht en al een aantal keer van die rolletjes gemaakt. Ik kwam er gewoon niet meer doorheen en toevallig dat m’n tante het er over had en ik haar snel en gratis aan een stapel rijstvellen kon helpen 😉 Zij blij, ik blij!

      Groetjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »