Romige Broccolisoep

Een heerlijke en simpele soep, op te leuken naar eigen smaak!

Romige Broccolisoep

  • Kokosolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 flinke stronk broccoli, in stukken gesneden
  • 500 ml water
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Staafmixer
  • Room
  • Optioneel: lekkere extra’s als uitgebakken spekjes, gekookt ei, verse peterselie of gehakte, geroosterde hazelnoten.
  1. Neem een flinke pan en smelt op middelhoog vuur de kokosolie
  2. Voeg de ui toe en fruit dit even tot het glazig wordt.
  3. Voeg de knoflook toe en bak even kort.
  4. Doe de broccoli er bij en bak ook even mee.
  5. Schenk nu het water er bij en breng aan de kook.
  6. Roer zout en peper er door en als het kookt, draai je het vuur laag.
  7. Laat 10 minuten met het deksel er op, zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  9. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat toe.
  10. Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat room.
  11. Leuk de soep op met iets extra’s en serveer direct!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »