Budget Dag 9: Weekmenu

Uiteraard liep alles weer anders dan gepland met een logeerpartijtje bij mijn ouders met de kinderen en Manlief het bos in met onze knul. Hierdoor bleef een deel van mijn voorraad onaangeroerd en kan ik deze week inzetten om zo wat geld te besparen. Mijn budget is deze week daarom à €80,- waarvan ik vlees voor de honden en afwasmachineblokjes moet kopen. Die laatste kan ik ook bij de Action halen, tenzij Jumbo iets in de aanbieding heeft. Wij hebben een Ja-Nee sticker op onze brievenbus, dus dat is altijd een verrassing voor mij!

Vandaag heb ik een zak aardappelschijfjes opgebakken met eieren en tomaatjes. Hier hebben we allemaal van kunnen eten en diende daarom als lunch en avondeten. Verder trakteerde mijn moeder mij op een heerlijke appelstrudel met koffie bij de Orchideeënhoeve, dus ik had de buik nog aardig vol tegen vijven! Dat scheelt natuurlijk ook 😉

Dus bij deze mijn menuplan voor dinsdag tot en met zondag. Aangezien wij deze week voorjaarsvakantie hebben, doe ik het wat rustiger aan met de warme maaltijden en zal het ontbijt juist meer omvatten omdat ik nu de tijd heb. Ook hoef ik geen extra snacks in huis te halen omdat de kinderen niet naar school gaan. Dit scheelt uiteraard ook op het budget.

Al met al een makkelijk weekje dus, met een picknick in het bos op donderdag, koffiedrinken bij m’n schoonzusje en verjaardag van m’n broertje vieren. Het kan slechter, mensen!

Ontbijt
Dinsdag: Eieren met spek!
Woensdag: Gierstpap met jam
Donderdag: Roggecrackers met kaas en komkommer
Vrijdag: Gruttenpap met karnemelk (hoewel ik dit ook als avondeten zou kunnen eten, heerlijk!)
Zaterdag: Onbekend, mogelijk dat we vroeg op pad gaan om onze vouwwagen te repareren.
Zondag: Amandelmeel muffins

Lunch
Dinsdag: Wortelsoep
Woensdag: Spek met gebakken eieren
Donderdag: Picknick!
Vrijdag: Vis
Zaterdag: Kipfilet, doperwtjes, zelfgemaakte aardappelpuree en uienjus
Zondag: Kip uit de oven, aardappels in de schil en spruitjes.


Avondeten

Dinsdag: Kip stoofschotel met champignons en broccoli
Woensdag: Curry met sla en zure komkommer
Donderdag: Zelfgemaakte kipshoarma met paprika, ui en champignons
Vrijdag: Hamburger avond!
Zaterdag: Hoogstwaarschijnlijk nog steeds onbekend, hoewel ik zal proberen om tegen die tijd toch minstens een groentesoep of een snelle curry te maken, want dit wordt zo wel heel gevaarlijk (lees: take-away)
Zondag: Gebakken eieren

Wie heeft er deze week nog meer voorjaarsvakantie? Wie is er op wintersport geweest? En wie doet er nog mee met deze Budget-Uitdaging?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »