Budget Dag 2: Weekmenu & Schooltraktatie

De tweede officiële dag op het Budget is aangebroken! Helaas niet met tromgeroffel of met vuurwerk, maar wel met vers amandelbrood! Och, het kan slechter ;-). Eergisteren kwam ik er achter dat ik nog een schooltraktatie voor onze dochter moest maken, maar dat ik dit glad vergeten was! Helaas was er niks bruikbaars in huis waar ik heel snel 30 kleine hapjes van kon maken, dus de traktatie komt op het rekest van het weekbudget. Vooruit maar, zo heel ernstig is dat toch niet! Ik hield het simpel en heb met soepstengels, mandarijntjes en druifjes picknick pakketjes van roze en blauwe servetten gemaakt.

Hoe dan ook. Het budget is dus à €110,- en op wat zakken zuurkool, boerenkool in de vriezer en een worst na, zijn de verse dingen goeddeels op. Ik moet weer flink eieren, boter, melk, verse groenten, fruit en andere zaken in huis halen. Uiteraard valt het hondenvoer hier ook onder. Dat koop ik in ingevroren porties en moet ik per week kopen, omdat onze vriezer helaas niet zo groot is dat ik voor een maand of twee kan opslaan!

Dit is wat ik graag wil eten deze week:

Ontbijt: Variatie op het ‘pap-thema’. Ik heb gierstvlokken en boekweitgrutten in huis. De eerste kook ik met water, de tweede met karnemelk. Een halve liter per keer. Ik denk dat ik met drie pakken wel toe kom. Als ik erg laat ben ’s ochtends, wordt het roggecrackers met dikke boter en notenpasta.

Lunch: Op dinsdag en donderdag help ik weer op de overblijf, dus dan zal ik zelfgebakken amandelbrood eten met de kinderen. Morgen eet ik bij mijn ouders, dus dat scheelt weer. De overige dagen wil ik de restanten van het avondeten opmaken met sla er bij. Opbakken met wat eieren en klaar. Als er niets op te maken valt, zal ik een omelet of een dikke salade maken. Kopen: 2 dozijn eieren, twee kroppen groene sla.

Avondeten
Maandag: Kwam neer op pap voor iedereen omdat we twee herstellende zieken in huis hadden!
Dinsdag: Groenten in tomatensaus
Woensdag: Uiensoep met zelfgebakken brood
Donderdag: Zelfgemaakte pizza met verse groenten en saus
Vrijdag: Hamburgeravond!
Zaterdag: Gebraden kip uit de oven met aardappels en groenten
Zondag: Broccoli met kip en Jagerssaus

Aankomend weekend is Echtgenoot weer een weekend in het bos kamperen. Hierdoor heb ik meer tijd om handen en zal ik dus een kip braden om daar een aantal keer van te eten. We hebben het plan opgevat om op zondag een kip te braden en daar minstens drie keer van te eten. Qua prijs is een hele kip stukken voordeliger, het smaakt ook beter en je kan er veel meer mee.

Het Boodschappenlijstje
Ik zal eerst alle bovengenoemde boodschappen en het hondenvoer in huis halen en dan kijken hoeveel er van het budget over is. Ik heb ook nog diksap, afwasserzout en afwasmiddel nodig. Ook zal ik binnenkort weer amandelmeel moeten kopen. Ik laat dit even van deze week afhangen. Als het meevalt, wil ik zaterdag weer een grote zak kopen. Eventueel met wat botten voor de honden er bij.

De zuivelproducten heb ik al genoemd en daar komen de groenten nog bij: avocado, salade, broccoli, paprika, uien (5 kg), bleekselderij, champignons, komkommers en kiemgroenten. Verder weer flink fruit in de vorm van mandarijnen en appels. Stevige favoriet hier en zo makkelijk om mee te geven naar school. Dochterlief begint deze week ook met school, dus het schoolfruit moet verdubbeld worden.

Ik heb trouwens nog een flinke voorraad bananen in de vriezer. Wat zal ik daar eens mee doen? Een flinke stapel bananenpannenkoekjes? Of bananencake? Of wat anders? Wie heeft er suggesties?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »