Weekmenu 4 – Budget

Deze week staat het menu in het teken van Budget. Met zo min mogelijk dingen zoveel mogelijk op tafel kunnen zetten, zonder op gezondheid te beknibbelen. We maken restjes op, kijken in de vriezer of maken voor de vriezer voor een later moment en doen onze boodschappen bij de Lidl o.i.d.

Nu is het zo dat ons boodschappenbudget redelijk binnen de perken te houden is, maar af en toe pas op de plaats en bewust met het geld en wat we opmaken omgaan, kan geen kwaad.

Dit staat er op het menu:

Ontbijt: Pap of Smoothies (Gruttenpap is erg goedkoop en vult goed en in smoothies verwerk ik fruit dat niet meer opgegeten wordt)

Lunch: Soep van bouillon uit de vriezer, boterhammen van amandelmeelbrood dat ik in de vriezer had gedaan, zelfgemaakte patat en vissticks, gebakken eieren

Diner
Maandag: Basmati met gebakken prei, ui, champignons en knoflook
Dinsdag: Snijboontjes met kip en aardappelpuree (zelfgemaakte rijstepap met vruchtencompote toe)
Woensdag: Groenten Bolognese
Donderdag: Gebraden kip, spruitjes en knoflook-aardappelpuree
Vrijdag: Visballetjes met wortels
Zaterdag: Zelfgemaakte pizza (van amandelmeel en extra zaden)
Zondag: Roast Dinner (om van de botten weer bouillon te trekken)

Dit betekent dat ik voor deze week alleen maar extra diksap, eieren, melk en boter hoef te halen. De groenten, kip en vis heb ik nog of haal ik uit de vriezer en de basisproducten voor de koolhydraatmaaltijden heb ik standaard in huis hoewel het al met al een tientje zou kosten om dit er voor deze week bij te kopen.

Wie let er nog meer op hoeveel er gekocht wordt en hoeveel er daadwerkelijk gebruikt wordt? Als dit niet lukt, waarom denk je dat dat is? Ik heb gisteren de koelkast opgeruimd en kon een halve zak sla, een bak met nasigroenten, een half kooltje en een restant gekookte kip weggooien of aan de honden opvoeren. Zonde! En waarom? Omdat het me eerder niet aanstond of ik er niet aan toe kwam om er iets mee te doen.
Wat is er bij jullie nooit genoeg van in huis? Bij ons zijn het de zuivelproducten en eieren. Als ik meer in huis haal, wordt er nog meer van gegeten, dus het is hoe dan ook rond woensdag op.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »