Weekmenu 4 – Budget

Deze week staat het menu in het teken van Budget. Met zo min mogelijk dingen zoveel mogelijk op tafel kunnen zetten, zonder op gezondheid te beknibbelen. We maken restjes op, kijken in de vriezer of maken voor de vriezer voor een later moment en doen onze boodschappen bij de Lidl o.i.d.

Nu is het zo dat ons boodschappenbudget redelijk binnen de perken te houden is, maar af en toe pas op de plaats en bewust met het geld en wat we opmaken omgaan, kan geen kwaad.

Dit staat er op het menu:

Ontbijt: Pap of Smoothies (Gruttenpap is erg goedkoop en vult goed en in smoothies verwerk ik fruit dat niet meer opgegeten wordt)

Lunch: Soep van bouillon uit de vriezer, boterhammen van amandelmeelbrood dat ik in de vriezer had gedaan, zelfgemaakte patat en vissticks, gebakken eieren

Diner
Maandag: Basmati met gebakken prei, ui, champignons en knoflook
Dinsdag: Snijboontjes met kip en aardappelpuree (zelfgemaakte rijstepap met vruchtencompote toe)
Woensdag: Groenten Bolognese
Donderdag: Gebraden kip, spruitjes en knoflook-aardappelpuree
Vrijdag: Visballetjes met wortels
Zaterdag: Zelfgemaakte pizza (van amandelmeel en extra zaden)
Zondag: Roast Dinner (om van de botten weer bouillon te trekken)

Dit betekent dat ik voor deze week alleen maar extra diksap, eieren, melk en boter hoef te halen. De groenten, kip en vis heb ik nog of haal ik uit de vriezer en de basisproducten voor de koolhydraatmaaltijden heb ik standaard in huis hoewel het al met al een tientje zou kosten om dit er voor deze week bij te kopen.

Wie let er nog meer op hoeveel er gekocht wordt en hoeveel er daadwerkelijk gebruikt wordt? Als dit niet lukt, waarom denk je dat dat is? Ik heb gisteren de koelkast opgeruimd en kon een halve zak sla, een bak met nasigroenten, een half kooltje en een restant gekookte kip weggooien of aan de honden opvoeren. Zonde! En waarom? Omdat het me eerder niet aanstond of ik er niet aan toe kwam om er iets mee te doen.
Wat is er bij jullie nooit genoeg van in huis? Bij ons zijn het de zuivelproducten en eieren. Als ik meer in huis haal, wordt er nog meer van gegeten, dus het is hoe dan ook rond woensdag op.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding
Gezondheid Algemeen

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding

Een sterk immuunsysteem is je natuurlijke bescherming tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zeker in de herfst en winter, wanneer verkoudheden en griep op de loer liggen, is het belangrijk om je weerstand een handje te helpen. En dat kan verrassend eenvoudig,  met seizoensvoeding. Door te eten wat het seizoen

Lees verder »
veel gezond eten opp de taffel
Gezond eten

Gezonde swaps: simpele vervangers voor suiker, tarwe en zuivel

Een gezondere leefstijl begint vaak bij kleine aanpassingen. Je hoeft niet alles om te gooien om beter te eten, soms is het vervangen van een paar dagelijkse producten al een groot verschil. In dit artikel ontdek je gezonde swaps voor drie veelgebruikte ingrediënten: suiker, tarwe en zuivel. Met deze simpele

Lees verder »