Weekmenu – Kijk mee!

Ik krijg erg veel vragen van lezers over wat wij zelf eten. Nu ben ik er niet zo van om een uitgebreide mail terug te sturen met alle details van ons dagelijks brood. Daar hebben ze ook niks aan, want ik denk dat de onderliggende gedachte is om aanknopingspunten voor zichzelf te hebben. Heel begrijpelijk.

Maar 1 van mijn goede voornemens, naast het nog verder terugdringen van de suikers, is om vaker een weekmenu samen te stellen. Zaterdag doen Echtgenoot en ik de boodschappen bij de supermarkt en de eko boerderij en mijn doel is, om deze boodschappenronde steeds vaker voor de rest van de week te laten zijn. Ik merk dat ik te vaak nog doordeweeks even aanwip om dit of dat te halen, wat vaak weer extra geld kost omdat je nog een leuke aanbieding ziet. Praktisch gezien is het ook veel beter, omdat je van te voren al weet wat je gaat eten en dus niet op het laatste, vermoeide moment besluit om toch maar patat te maken of iets dergelijks.

Dus, de komende week zal ik elke dag een post plaatsen met wat wij die dag hebben gegeten met als doel om de rest van de week toe te kunnen met de boodschappen van zaterdag. Het zal niet perfect gaan, dus tips en trucs zijn welkom!

Wie doet er nog meer aan menu-planning? Eten jullie elke week min of meer hetzelfde om zo binnen een budget te blijven? Wie gaat haast elke dag naar de winkel en vindt dat prima?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »